ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για εις βάθος συζήτηση με το κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Για εις βάθος συζήτηση με το κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο κόμμα στρέφεται σήμερα και αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για μια συζήτηση εφ’όλης της ύλης και εις βάθος.

Σε οικονομία, κοινωνική πολιτική με αριστερό πρόσημο, Σκοπιανό αλλά και στο δρόμο που θα ακολουθήσει η χώρα μετά την έξοδο από την επιτροπεία, τον Αύγουστο του 2018, αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του το απόγευμα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εντός του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται αρκετή γκρίνια αφού η τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο, ενώ εκκρεμούν ζητήματα όπως η προστασίας της α’κατοικίας, όπως είχε ζητηθεί από την ΚΟ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας του κόμματος. Επιπλέον, από τα στελέχη του κόμματος είχαν καταγραφεί αντιδράσεις σε σχέση με τις αλλαγές στην απεργία αλλά και στις περικοπές των επιδομάτων που αφορούν τους τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να περιλαμβάνει αρκετές «ενέσεις αισιοδοξίας», με έναν απολογισμό που θα αφορά τα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, ενώ θα αναφερθεί στα σημαντικά ορόσημα που ακολουθούν, όπως είναι η ελάφρυνση του χρέους και η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης, η έξοδος από τα Μνημόνια και η ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων με φιλολαϊκές πολιτικές.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση των 53+ ενώ το ερώτημα είναι κατά πόσο η παρέμβασή τους θα κινηθεί σε ήπιους τόνους ή αν θα ασκηθεί σκληρή κριτική για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ