ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» σε σύνθετη ονομασία από το Ποτάμι αν η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα

«Ναι» σε σύνθετη ονομασία από το Ποτάμι αν η συμφωνία είναι επωφελής για τη χώρα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Αποφασισμένο να στηρίξει μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» για όλες τις χρήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι επωφελής για τη χώρα και θα αποτρέπει ενέργειες αλυτρωτισμού, είναι το Ποτάμι

Συνομιλητές του επικεφαλής του Σταύρου Θεοδωράκη, λίγες μόλις ώρες μετά την ανάρτησή του στο Facebook με τα «12 όχι στα συλλαλητήρια», αλλά και ενόψει της συνάντησης Τσίπρα- Ζάεφ στο Νταβός, επισημαίνουν ότι το Ποτάμι έχει καταλήξει στη θέση που θα κρατήσει εάν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ένα κείμενο συμφωνίας.

Στη Σεβαστουπόλεως διαμηνύουν ότι δεν θα λάβουν υπόψη τους τη στάση των ΑΝΕΛ, αλλά το συνολικό πακέτο που έρθει προς ψήφιση, εκτιμώντας πάντως, πως η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνητικού εταίρου δεν θα είναι συμπαγής και πως 3-4 βουλευτές του Πάνου Καμμένου θα στηρίξουν τη συμφωνία.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής, στη Θεσσαλονίκη και η οργή μερίδας της κοινωνίας στη χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη γειτονική χώρα, δεν θα αποτρέψει, λένε, τον Αλέξη Τσίπρα από το να φέρει μια συμφωνία στη Βουλή.

Η άποψη που εκφράζεται είναι πως μπορεί για έναν ή δύο μήνες κάποιοι να αποκαλούν τον πρωθυπουργό προδότη, όταν όμως αντιληφθούν πως ήταν προς το συμφέρον της χώρας και ότι οι Σκοπιανοί δεν μας παίρνουν τη Θεσσαλονίκη, το κλίμα θα αλλάξει υπέρ του. Θα αποκτήσει τη στόφα του ηγέτη που λύνει χρονίζοντα προβλήματα, απαντούν όταν τους τίθεται το σχετικό ερώτημα, σημειώνοντας παράλληλα, πως θα αποκομίσει σημαντικά οφέλη για τη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας.

Η δήλωση Γεννηματά χαιρετίστηκε από στελέχη του Ποταμιού, τα οποία υπογράμμιζαν ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ως εξίσου σημαντική κρίνουν και τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της λύσης και της σύνθετης ονομασίας.

Οι συνομιλητές του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμούν ότι ο μεγάλος ηττημένος των συλλαλητηρίων για το Σκοπιανό είναι η ΝΔ, καθώς δεν έχει ξεκάθαρη θέση και λειτουργούν ως βόμβα στην αυλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ