ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με το «ναι» του Σαμαρά σε σύνθετη ονομασία erga omnes;

Μαξίμου: Συμφωνεί ο Μητσοτάκης με το «ναι» του Σαμαρά σε σύνθετη ονομασία erga omnes;
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα «πυρά» εξαπολύει το Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ζητώντας από τον «γαλάζιο» πρόεδρο να διευκρινίσει εάν συμφωνεί ο ίδιος και το κόμμα του με παλαιότερες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το Σκοπιανό.

Σε συνέντευξή του στις 28/11/2009, ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι εάν στη γειτονική χώρα δεχθούν το erga omnes τότε «να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».

Την ίδια ώρα, είχε δηλώσει ότι είναι «μαζί με τις κόκκινες γραμμές» που είχε θέσει ο Κώστας Καραμανλής το 2008 –δηλαδή σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και ένα βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά στην ΝΕΤ.

Τι απαντούν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση των συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά.

«Οι αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται. Όπως ξέρει όλος ο κόσμος, ο Αντώνης Σαμαράς δεν δέχτηκε ποτέ ονομασία με το όνομα της Μακεδονίας! Ούτε από το απόσπασμα της συνέντευξής του που παρουσίασαν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αντίθετα εμφανίζεται βέβαιος ότι οι Σκοπιανοί θα απέρριπταν την "ενιαία ονομασία για κάθε χρήση", όπως και συνέβη μέχρι σήμερα» τόνιζαν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Πρόσθεταν, δε ότι: «Έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους απατεώνες και άγαρμπα fake news».

Συμφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με το «Νέα Μακεδονία;»

Ένα αντίστοιχο ερώτημα είχε θέσει και εχτές το Μαξίμου, με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη για το ονοματολογικό.

«Συμφωνεί ή διαφωνεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με τη θέση που εκφράζει στο ακόλουθο βίντεο, η τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη για την ονομασία της ΠΓΔΜ;» αναφέρει η ανακοίνωση και παραπέμπει σε βίντεο στο οποίο η κ. Μπακογιάννη ως υπουργός Εξωτερικών αναφέρει, πως το όνομα «Νέα Μακεδονία» θα μπορούσε να είναι, εν μέρει, γεωγραφικός προσδιορισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ