ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι τέλους

Καμμένος: Θα μείνουμε στην κυβέρνηση μέχρι τέλους
EUROKINISSI/ΥΕΘΑ

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που ήθελαν την αποχώρησή του από την κυβέρνηση προχώρησε ο Πάνος Καμμένος, που μετά από την συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ. τόνισε ότι το κόμμα του θα παραμείνει στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τετραετίας.

«Κάναμε μια έντιμη συμφωνία με την κυβέρνηση και θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους» είπε ο κ. Καμμένος, και συνέχισε: «Θεωρούμε ότι οι εξελίξεις στην οικονομία, η έξοδος από τα μνημόνια, οι υποθέσεις της κάθαρσης της διαφθοράς προχωρούν με καλούς ρυθμούς και ο ελληνικός λαός θα το αντιληφθεί».

Παράλληλα, για άλλη μια φορά, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά αλλά και την επιθυμία του κόμματός του να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό.

O αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων τόνισε, όμως, ότι οι διαπραγματεύσεις με τη γειτονική χώρα θα διαρκέσουν αρκετό καιρό και πως το κόμμα του επιθυμεί λύση «που να έχει τον απαράβατο όρο» που θέτει. «Κρατούμε τη θέση μας να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία ή παράγωγό της. Οι ΑΝΕΛ κρατούν ως θέση την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών το 1992» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα έχουν λυθεί οι προϋποθέσεις που βάζει η ελληνική πλευρά και προέτρεψε την πΓΔΜ να κάνει ότι η Μ. Βρετανία όταν εντάχθηκε στην ΕΟΚ όπου άλλαξε το όνομά της σε Ηνωμένο Βασίλειο εάν επιθυμούν ένταξη στην ευρωατλαντική συμμαχία.

Ερωτηθείς για το εάν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Καμμένος απάντησε: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως ανεξάρτητοι πολίτες θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο. [σ.σ. Το συλλαλητήριο] Είναι μια έκφραση του ελληνικού λαού που θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις. Είναι Έλληνες πολίτες που εκφράζουν μια εθνική θέση».

Την ίδια ώρα, εξήγησε πως ο ίδιος θα βρίσκεται εκτός Ελλάδας αλλά η οικογένειά του θα είναι εκεί.

Ο Πάνος Καμμένος έστρεψε τα «πυρά» του και κατά της αντιπολίτευσης: «Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ