ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης σε Λαγκάρντ: Eλάτε να πάρετε τη σύνταξή σας στην Ελλάδα...

Στρατούλης σε Λαγκάρντ: Eλάτε να πάρετε τη σύνταξή σας στην Ελλάδα...
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Σκληρή κριτική στην επικεφαλής του ΔΝΤ, άσκησε ο πρώην υπουργός Κοινωνικής ασφάλισης και μέλος της Π.Γ. της Λαϊκής Ενότητας, Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τις συντάξεις στην Ελλάδα.

Σε εκδήλωση που παρευρέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, με θέμα τις συντάξεις σε καιρούς κρίσης, ο κ. Στρατούλης είπε: «Θα ήθελα πριν αρχίσω την ομιλία μου να στείλω ένα μήνυμα στην κυρία Λαγκάρντ, την επικεφαλής του ΔΝΤ, σχετικά με αυτό που είπε δημόσια, ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν και είναι υψηλές. Κυρία Λαγκάρντ λέτε συνειδητά ψέματα και μάλιστα μπροστά σε παγκόσμιο ακροατήριο», σημειώνοντας:

Και λέτε συνειδητά ψέματα, γιατί γνωρίζετε, ότι, μετά τις 26 σφαγιαστικές μειώσεις συντάξεων που επιβάλατε στην χώρα μας μαζί με την ΕΕ και τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 60% των συνταξιούχων στην Ελλάδα παίρνουν μηνιαίες μικτές συντάξεις από 152 μέχρι 600 ευρώ. Επίσης, ότι μετά τις νέες μειώσεις συντάξεων που προβλέπονται στο ανομολόγητο 4ο μνημόνιο από 1/1/2019 και τη νέα μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020 η μέση καθαρή μηνιαία σύνταξη θα φτάσει τα 480 ευρώ.

«Εάν λοιπόν κυρία Λαγκάρντ θεωρείτε αυτές τις συντάξεις υψηλές, τότε ελάτε μετά την θητεία σας στο ΔΝΤ να πάρετε σύνταξη στην χώρα μας», κατέληξε ο κ. Στρατούλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ