ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαμαρτυρία Μητσοτάκη για τη στάση Χριστοδουλοπούλου, καταγγέλλει "εξόφθλαμη συγκάλυψη του σκανδάλου

Διαμαρτυρία Μητσοτάκη για τη στάση Χριστοδουλοπούλου, καταγγέλλει "εξόφθλαμη συγκάλυψη του σκανδάλου
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να πάρει θέση για την «εξόφθαλμη» -όπως την χαρακτηρίζει- προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Τασία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη, ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, κάνει λόγο για «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» της κ. Χριστοδουλουπούλου, «η οποία επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες να αποτρέψει με κάθε τρόπο τον έλεγχο του γνωστού σκανδάλου απόπειρας πώλησης πολεμικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο».

Στην επιστολή του αναφέρει –μεταξύ άλλων- πως η κ. Χριστοδουλοπούλου συνεπικουρούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η εν λόγω Επιτροπή είναι αναρμόδια να καλέσει ενώπιον της τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αυτή, «αγνοώντας προκλητικά ακόμη και τη γνωμάτευση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την οποία η ίδια η κυρία Χριστοδουλοπούλου είχε - καθ’ υπερβολήν των αρμοδιοτήτων της - ζητήσει προηγουμένως».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγγέλλει επιπλέον ως «πρωτοφανή» την άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να αποδεχθεί το αίτημα της μειοψηφίας να ζητήσουν την κλήτευση προσώπων, όπως δικαιούνται εκ του Κανονισμού της Βουλής.

«Αυτή η επίδειξη αλαζονείας της πλειοψηφίας σε θέματα που ο ίδιος ο Κανονισμός της Βουλής ανάγει σε δικαιώματα των κοινοβουλευτικών μειοψηφιών δεν έχει προηγούμενο στην κοινοβουλευτική μας ιστορία» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον Νίκο Βούτση να πάρει θέση για την «εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Καμμένου από την κυρία Χριστοδουλοπούλου και να αποκαταστήσει άμεσα την κοινοβουλευτική τάξη».

Τι απαντά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Τα στοιχεία που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη θα οδηγήσουν ότι την πώληση μη αναγκαίου επιχειρησιακά παλαιού αμυντικού υλικού παρακώλυσαν άνθρωποι που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και εξετάζεται αν έπαιρναν εντολές από τη Νέα Δημοκρατία», απάντησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του, στην επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, η οποία δεν υλοποιήθηκε τελικά.

«Ό,τι και αν κάνουν θα αποδειχθεί η αλήθεια και θα οδηγηθούν πολίτες, διπλωμάτες, πολιτικοί και άλλοι στη Δικαιοσύνη για την απώλεια 66 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ούτε καν είχαν φανταστεί νομοθετική ρύθμιση για πώληση παλαιού υλικού» προστίθεται στην ανακοίνωση, με την οποία το υπουργείο δηλώνει ότι «βεβαίως η υπόθεση θα έρθει στο Κοινοβούλιο από τη Δικαιοσύνη, για να αποδοθούν ευθύνες στα πολιτικά πρόσωπα που ευθέως εμπλέκονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ