Μαξίμου: Γνώμονας της κυβέρνησης το πατριωτικό συμφέρον, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις
Τη θέση ότι η πλειοψηφία του ελληνικού λαού συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα» αναφέρει το Μαξίμου, και συμπληρώνει: «Ο “σεισμός” και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι. Ας λύσουν μεταξύ τους τα εσωκομματικά τους».
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «γνώμονας της κυβέρνησης είναι το πατριωτικό συμφέρον, η μετριοπάθεια, η σύνεση και η επιμονή σε καθαρές θέσεις με στόχο τη συνεργασία, τη συνεννόηση και την συνανάπτυξη.
«Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που το παρακολούθησε από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ανεξαρτήτως απόψεων συγκλίνει στην εκτίμηση ότι τα μείζονα θέματα της εξωτερικής πολιτικής δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με οδηγό το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία» τονίζει η ανακοίνωση, και ολοκληρώνει λέγοντας: «Αυτή την στάση θα τηρήσει αταλάντευτα η ελληνική κυβέρνηση με πατριωτική ευθύνη γιατί κάθε άλλη μόνο σε εθνικές ήττες μπορεί να καταλήξει».
Η Σύνθια Ερίβο θα τιμηθεί από τον Κύκλο Κριτικών του Λονδίνου
20:40
Θρίλερ με τον αγνοούμενο γιατρό στην Κρήτη: «Τον είδα» λέει νέα μάρτυρας - Εξετάζεται βίντεο
20:28
Αγρότες: Απίστευτες εικόνες από drone με το μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Αθηνών - Λαμίας (vid)
20:19
Γερμανός ΥΠΕΞ: «Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή»
20:10