ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Της καταλογίζουν ευθύνες για πλήρη απαξίωση του τραπεζικού συστήματος

Της καταλογίζουν ευθύνες για πλήρη απαξίωση του τραπεζικού συστήματος
Στιγμιότυπο από πρόσφατη εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Βουλή υπέρ ενός σχεδίου για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, στις 23 Νοεμβρίου 2015 EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης

Δριμύ κατηγορώ από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που επιρρίπτει στην κυβέρνηση τις ευθύνες για την κατάρρευση και το ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος που έχει ολέθριες επιπτώσεις στην οικονομία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κάνει λόγο για «λευκή πετσέτα» που πέταξε η κυβέρνηση στις απαιτήσεις του κουαρτέτου, αποκλείοντας τους Έλληνες μετόχους και το ΤΧΣ από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, επιρρίπτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επερώτηση 16 βουλευτών της που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγορούν την κυβέρνηση ότι παρέδωσε τα πιστωτικά ιδρύματα έναντι πινακίου φακής στους ξένους επενδυτές και μιλούν για κατάρρευση και ξεπούλημα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Ένα από τα ερωτήματα που θέτουν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας είναι γιατί επέτρεψαν την πλήρη απαξίωση του πιστωτικού συστήματος, προκαλώντας ανήκεστο βλάβη στο δημόσιο, τους Έλληνες μικρομετόχους και όλους τους φορολογούμενους.

«Γιατί δεν φρόντισαν να κλείσουν εγκαίρως την αξιολόγηση, ώστε η ανακεφαλαιοποίηση να γίνει μέσα σε κλίμα σταθερότητας ώστε να προσελκύσουν σοβαρούς επενδυτές», διερωτώνται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ