ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Πάτρα για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο σήμερα ο Τσίπρας

Στην Πάτρα για το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο σήμερα ο Τσίπρας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα, θα ολοκληρωθεί το 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Πάτρα.

Το συνέδριο που οργανώθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει στόχο την ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου διαλόγου με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί σε ζητήματα που είναι φλέγοντα για την τοπική κοινωνία. Δίνοντας έμφαση στην παραγωγή και στην αγροτική οικονομία, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ώστε ο αγροτικός τομέας να καταστεί κινητήριος δύναμη με στόχο να αποδεσμευθεί από τις λογικές επιδοματικών πολιτικών και να σταθεί αυτοδύναμος μέσω των νέων τεχνολογιών και εργαλείων.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επιπλέον στη δίκαιη ανάπτυξη που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης με στόχο αυτή να διαχέεται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και να μην περιορίζεται μόνο σε κάποιες ευνοημένες κοινωνικές ομάδες.

Ειδική αναφορά όμως θα κάνει ο κ. Τσίπρας και στην επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από επενδυτικά προγράμματα στα οποία έχουν συμμετοχή ο Δημόσιος, ο κοινωνικός και ο ιδιωτικός τομέας αλλά και στην ανάσχεση του brain drain και στην μείωση της ανεργίας.

Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στον οδικό χάρτη της χώρας μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα επανάκαμψης της οικονομίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί και στα ζητήματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως το Σκοπιανό αλλά και τα ζητήματα διαφάνειας που πρόκειται πολύ σύντομα να απασχολήσουν, όπως αυτό της Novartis.

Οι εργασίες τις χθεσινής ημέρας αφορούσαν την υγεία, την παιδεία, την έρευνα, την αναπτυξιακή πολιτική, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, ενώ με μια ειδική θεματική συνεδρία αναπτύχθηκε διεξοδικά το νέο παραγωγικό πρότυπο για την έξοδο από την κρίση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ