ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για υπόθεση Novartis: Οι μάρτυρες να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή

ΝΔ για υπόθεση Novartis: Οι μάρτυρες να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία μεταξύ άλλων κατηγορεί ότι έχει δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου, χαρακτηρίζει θεσμικά αδιανόητη την παραδοχή του Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης.

«Η δημόσια παραδοχή του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι θεσμικά αδιανόητη. Και επιβεβαιώνει πλήρως ότι η κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία» τονίζει η ΝΔ προσθέτοντας πως «μετά τη δήλωση Πολάκη, η κυβέρνηση δεν έχει πλέον κανένα άλλοθι να προστατεύει τους τάχα ανώνυμους μάρτυρες».

Μάλιστα η ΝΔ τονίζει πως οι μάρτυρες «οφείλουν να καταθέσουν όσα ισχυρίζονται, χωρίς κουκούλες, στη Βουλή».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος και οι συνεργοί του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ