ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα πηγών Μαξίμου-ΝΔ για τα περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής

Σκληρή κόντρα πηγών Μαξίμου-ΝΔ για τα περί «πολωνοποίησης» της πολιτικής ζωής
EUROKINISSI

Με σκληρή γλώσσα απαντούν στις πηγές τηςΝέας Δημοκρατίας κυβερνητικοί κύκλοι, που υπογραμμίζουν ότι οι αναφορές σε «πολωνοποίηση» έχουν στόχο τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών.

«Οι αναφορές σε “πολωνοποίηση”, σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και “κουκουλοφόρους” μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών» αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και ολοκληρώνουν λέγοντας: «Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

Είχε προηγηθεί ένα επίσης σκληρό σχόλιο από ανώτατη κομματική πηγή της Νέας Δημοκρατίας, που επεσήμανε πως η «ποινικοποίηση» είναι δεδομένη και ότι εκτός από αυτή, υπάρχει και «πολωνοποίηση» της πολιτικής ζωής.

«Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη, τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση» έλεγε η εν λόγω πηγή.

«Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκρισή των εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου», ανέφερε επί λέξει η ίδια πηγή και σημείωσε πως η περίπτωση της Ελλάδας πρέπει να απασχολήσει την Ευρώπη.

Τι συμβαίνει με τη Δικαιοσύνη στην Πολωνία

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας για την άρνηση της κυβέρνησης της χώρας να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να φτάσουν μέχρι την αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου της Βαρσοβίας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ