ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Σκευωρία που δεν με αγγίζει με κανένα τρόπο

Αβραμόπουλος για υπόθεση Novartis: Σκευωρία που δεν με αγγίζει με κανένα τρόπο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Για σκευωρία κάνει λόγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis, και στα όσα αναφέρουν στη δικογραφία οι προστατευόμενοι μάρτυρες, σε σχέση με την εμπλοκή του στην υπόθεση που έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή από τα γραφεία της Κομισιόν στην Αθήνα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος και πρώην υπουργός Υγείας, τόνισε πως πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά αλλά και αίτημα στον Άρειο Πάγο για να ανακληθεί άμεσα η ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως πληροφορήθηκε με έκπληξη την αναφορά του ονόματός του στην περιβόητη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μαζί με άλλα ονόματα πρωθυπουργών και υπουργών της περιόδου 2006-2015 και έκανε λόγο για άθλια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε πως την περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και «συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα. Η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα»

Εξέφρασε την αγανάκτηση και τη λύπη του για το γεγονός ότι ο δημόσιος διάλογος αυτή τη στιγμή μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας και τόνισε πως «εδώ και δεκαετίες προσφέρω στην πατρίδα με σκοπό τη διαφάνεια. Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανένα τρόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ