ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιθανώς μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας η συζήτηση για Προανακριτική στην υπόθεση Novartis

Πιθανώς μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας η συζήτηση για Προανακριτική στην υπόθεση Novartis
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση σε όσους εγκαλούν την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ότι κινείται με γοργούς ρυθμούς στην υπόθεση της Novartis, έδωσε ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η πρόταση της συμπολίτευσης για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις. Σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι η υπόθεση «τρέχει» κι αυτό είναι πολύ καλό για τους ενδιαφερόμενους.

Ανέφερε ότι τα προηγούμενα χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των υποθέσεων που διαβιβάζονταν στη Βουλή ήταν παραγεγραμμένες με συνέπεια να εγκλωβιστεί το πολιτικό σύστημα, αφού δεν μπορούσε να γίνει τίποτα.

«Είναι τομή σε σχέση με το παρελθόν κι όσοι ασκούν κριτική στο πόσο γρήγορα λειτουργεί η Δικαιοσύνη, ας ανοίξουν τα δικά τους τα κιτάπια και τις τρομακτικές ευθύνες τους για το ότι θάφτηκαν κυριολεκτικά υποθέσεις των προηγούμενων περιόδων για τις οποίες βοούσε το πανελλήνιο. Δες Siemens και πήγαινε στο Μόναχο να βρεις τον κ. Χριστοφοράκο», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ