ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Novartis: Γρήγορα η υπόθεση θα ξεφουσκώσει

Γεωργιάδης για Novartis: Γρήγορα η υπόθεση θα ξεφουσκώσει
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την εκτίμηση ότι «πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση θα ξεφουσκώσει, γιατί δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο και όλα είναι συκοφαντίες», εκφράζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας επίσης ότι «η Novartis επί θητείας του πήρε τα ίδια χρήματα συνολικά που έχει πάρει επί ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ έτος» ενώ προσθέτει ακόμη ότι «επί ημερών του έπεσε το μερίδιο αγοράς κατά 5% ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ανέβει κατά 2%».

Ερωτηθείς, εάν «η όλη υπόθεση στερείται αληθείας» ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «υπάρχουν δύο σκάνδαλα Novartis. Το πρώτο αφορά στο χρηματισμό γιατρών και των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούσε η εταιρεία στην Ελλάδα για να αυξήσει τα κέρδη, το οποίο είναι απολύτως πραγματικό, και το δεύτερο της δήθεν εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Η μόνη χώρα που υπάρχει αναφορά για εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι η Ελλάδα. Σε όλες τις υπόλοιπες χώρες αποτελεί σκάνδαλο γιατρών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστηρίζει ότι «στη δικογραφία που έχει παραδοθεί, το κομμάτι της εκθέσεως του FBI δεν περιλαμβάνει τίποτα για κανέναν πολιτικό πρόσωπο και κανέναν πρώην πρωθυπουργό» και προαναγγέλλει μηνύσεις και αγωγές στους προστατευόμενους μάρτυρες, ενώ επισημαίνει ότι εξετάζει, με τον δικηγόρο του, το θέμα των κ.κ. Παπαγγελόπουλου, Κοντονή, Πολάκη, Καμμένου και της κυρίας Τουλουπάκη στη λογική ότι για τους πρώτους «αποδεικνύεται ότι είχαν γνώση της δικογραφίας» πριν την λάβει ο ίδιος, γεγονός που είναι «δικονομικά και συνταγματικά απαράδεκτο» όπως λέει, φωτογραφίζοντας ως μόνη πηγή πληροφοριών προς αυτούς την Εισαγγελέα Διαφθοράς.

Στην ερώτηση αν «θα δούμε με τη ΝΔ κυβέρνηση ειδικά δικαστήρια για την υπόθεση Novartis» ο κ. Γεωργιάδης λέει χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Όλα στο φως. Όποιος εμπλέκεται πρέπει να λογοδοτήσει».

Τέλος, εάν προτίθεται να παραιτηθεί, όσο διαρκεί η διερεύνηση της υπόθεσης από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απαντά κατηγορηματικά «όχι» εξηγώντας ότι «εάν ο καθένας παραιτείται επειδή κάποιος ψευδομάρτυρας τον κατηγορεί θα μπορεί ο πολιτικός αντίπαλος να οδηγεί σε παραίτηση όποιον τον ενοχλεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ