ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Ενημερώθηκε το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας

Καμμένος: Ενημερώθηκε το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ ενημέρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σχετικά με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Σε on camera δήλωσή του, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: «Για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία ξεπερνά τα όρια του ανεκτού. Μία συμπεριφορά που δεν είναι, απλώς, απέναντι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, είναι και μία συμπεριφορά απέναντι και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όπως συνέχισε ο υπουργός, για αυτό το λόγο ενημερώθηκε το στρατιωτικό συμβούλιο ότι η Τουρκία «πέραν των παραβιάσεων των εθνικών χωρικών υδάτων, προχωρά σε παραβίαση των ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων και αμφισβήτησης του ευρωπαϊκού εδάφους».

«Το γεγονός του εμβολισμού του πλοίου της Ελληνικής Ακτοφυλακής του Λιμενικού Σώματος, έχει να κάνει με τον εμβολισμό ενός πλοίου της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής, ενός περιουσιακού στοιχείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο κ. Καμμένος, που ανέφερε επίσης ότι είχε τη δυνατότητα να επιδείξει και οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο πέραν πάσης αμφισβητήσεως καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό.

«Αναμένουμε τις αντιδράσεις των συμμάχων» ολοκλήρωσε λέγοντας ο κ. Καμμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ