ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σωστές ενέργειες για να αποτρέψει μια κλιμάκωση στο Αιγαίο

Κουμουτσάκος: Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει σωστές ενέργειες για να αποτρέψει μια κλιμάκωση στο Αιγαίο
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει κάνει λάθος εκτιμήσεις όσον αφορά τις προθέσεις της Τουρκίας, διατύπωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέντευξή του στον Real fm, τόνισε πως όλα δείχνουν ότι η τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί.

Από το Μόναχο, όπου βρίσκεται προσκεκλημένος στην 54η Διάσκεψη για την Ασφάλεια, ο Βουλευτής Β' Αθηνών και Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως «η Τουρκία, και αυτό πρέπει να προβάλλουμε προς τα έξω, εξελίσσεται σε έναν απρόβλεπτο γείτονα, αβέβαιο σύμμαχο και σε εμπόδιο για την εφαρμογή της πολιτικής ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης. Η Άγκυρα φέρεται εδώ και καιρό ως παράγοντας αστάθειας και αβεβαιότητας στην κρίσιμη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», εκφράζοντας, παράλληλα, ανησυχία για τις ενέργειες της κυβέρνησης.

«Δεν πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τις σωστές ενέργειες για να αποτρέψει μία κλιμάκωση στο Αιγαίο, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα νόμιμα ζωτικά μας συμφέροντα και δίκαια» σημείωσε.

Αναφορικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία των Σκοπίων, ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, διερωτώμενος πώς είναι δυνατόν να πληροφορούμαστε από τον κ. Ζάεφ τις εξελίξεις στο ζήτημα της πΓΔΜ. «Έτσι δημιουργεί η κυβέρνηση προϋποθέσεις συνεννόησης και συγκλίσεων; Είναι απαράδεκτη συμπεριφορά» δήλωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ