ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Μήπως τελικά στην εξωτερική πολιτική έχουμε δύο κυβερνήσεις;

Κ. Χατζηδάκης: Μήπως τελικά στην εξωτερική πολιτική έχουμε δύο κυβερνήσεις;
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στα εθνικά θέματα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, είπε ότι από τη μία έχουμε τον κ. Καμμένο με τις στολές παραλλαγής και από την άλλη τον ΣΥΡΙΖΑ με κατευναστική πολιτική. Για το ίδιο θέμα, ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο λιμενικό ζήτησε αυτοσυγκράτηση, ενώ την επόμενη μέρα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αντιδράσει ειρηνικά σε παρόμοια πρόκληση. «Μήπως τελικά στην εξωτερική πολιτική έχουμε δύο κυβερνήσεις;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Οι πληγές στο "Γαύδος" είναι πληγές στην ψυχή μας», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις, όχι όμως στην κυβέρνηση».

Σχετικά με τη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Μόναχο, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είπε αυτά που λέει και στην Ελλάδα, χωρίς κορώνες και φωνές.

Έθεσε το θέμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, της αποφυγής των περιττών εντάσεων και επανέλαβε την πάγια θέση ότι τα Ίμια είναι ελληνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ