ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαβρόγλου: Μεγάλος αριθμός παιδιών έμεινε εκτός βρεφονηπιακών σταθμών

Γαβρόγλου: Μεγάλος αριθμός παιδιών έμεινε εκτός βρεφονηπιακών σταθμών
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην παραδοχή ότι μεγάλος αριθμός παιδιών έμεινε εκτός βρεφονηπιακών σταθμών προχώρησε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, προαναγγέλλοντας συνάντηση αύριο στην ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με στόχο να αποσαφηνιστεί ο αριθμός των παιδιών.

Ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε σε παρέμβασή του πως με βάση το ευρωπαϊκό στρατηγικό πλαίσιο, ο στόχος της πολιτείας είναι μέχρι το 2020, τουλάχιστον το 95% των παιδιών από 4 ετών να συμμετάσχει στην υποχρεωτική 2ετή προσχολική εκπαίδευση. «Η κοινωνία και οι δήμοι πρέπει να πειστούν για την αναγκαιότητα οι παιδικοί σταθμοί να δέχονται τα παιδιά από μικρή παιδική ηλικία», είπε και επεσήμανε πως το νομοσχέδιο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής προβλέπει την πανεπιστημιακή εκπαίδευση των βρεφονηπιοκόμων, που θα ενταχθεί σε σχολές κοινωνικών επιστημών.

Σε ό,τι αφορά στις μετεγγραφές, ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει μικρή αύξηση στο στεγαστικό επίδομα που δικαιούνται οι οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, όταν τα παιδιά τους δεν φοιτούν στην πόλη κατοικίας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ