ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους

Πολάκης: Θα φτάσουμε την υπόθεση μέχρι τέλους
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την πρόθεση της κυβέρνησης να φτάσει την υπόθεση Novartis μέχρι τέλους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση Προανακριτικής στη Βουλή.

O κ. Πολάκης εξέφρασε την άποψη ότι το «σκάνδαλο Novartis αποτελεί ένα από τα παγόβουνα τα οποία βούλιαξαν τη χώρα». «Η κυβέρνηση δεν θα δώσει κάλυψη σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλούν για σκευωρία και κάνουν και μηνύσεις. Να κάνουν μηνύσεις και στους 5-6 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση για σπατάλη και κατασπάθιση του δημοσίου χρήματος, στο κοινοβούλιο το 2011».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τόνισε ότι το «σκάνδαλο Νοvartis είναι παγκόσμιο αλλά έχει και ιδιαίτερη ελληνική πτυχή, γιατί η χώρα μέσα από συμφωνίες απότελούσε την τιμή αναφοράς για 29 χώρες σε πρώτη φάση και για άλλες 50 σε δεύτερη φάση».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι εάν τα φάρμακα έπαιρναν υψηλή τιμή στην Ελλάδα έπαιρναν και σε άλλες χώρες.

«Η Novartis ήταν μαέστρος γιατί αντιστοίχως πριν έρθουν τα φάρμακα στην Ελλάδα τα τιμολογούσε σε Γερμανία, Βρετανία και Ελβετία, προηγουμένως» είπε ο κ. Πολάκης, επιτιθέμενος στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι τα στοιχεία διαψεύδουν τους ισχυρισμούς των πρώην υπουργών Υγείας για τη μείωση του φαρμακευτικού κόστους ενώ είπε, επίσης, ότι «τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα μόλις το 2016 διαπραγματεύτηκαν τιμές φαρμάκων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, πετυχαίνοντας μεγάλες εκπτώσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ