ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σύντομα κ. Τσίπρα τελειώνετε πολιτικά

Μητσοτάκης:  Σύντομα κ. Τσίπρα τελειώνετε πολιτικά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ολομέτωπη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τη σύσταση Προανακριτικής στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «εκτός από την οικονομία» είναι επικίνδυνη «και για τη Δημοκρατία».

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε “να τελειώσετε” τους πολιτικούς σας αντιπάλους όσο και να το προσπαθείτε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Εσείς θα τελειώσετε πολιτικά κ. Τσίπρα. Με τον μόνο τρόπο που αλλάζουν οι κυβερνήσεις στις Δημοκρατίες. Με εκλογές. Με μία κάλπη και όχι με δέκα, όπως κάνετε σήμερα» πρόσθεσε επίσης.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο «γαλάζιος» πρόεδρος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την πΓΔΜ, στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αλλά και στην προκλητικότητα της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Νομίζετε ότι αυτά που γίνονται σήμερα στη Βουλή δεν τα βλέπουν οι γείτονές μας που αποθρασύνονται κάθε μέρα; Δεν τα βλέπουν οι ξένοι επενδυτές που επιζητούν σταθερότητα σε μια χώρα με πολιτική ομαλότητα; Δεν τα βλέπουν οι πολίτες που αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης, που σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «την ώρα που στήνεται σκηνικό γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, εσείς στήνετε γκρίζες ζώνες μέσα στη Βουλή».

«Εκδώσατε ήδη το γκρίζο σας πόρισμα για τους αντιπάλους σας χωρίς να υπάρχει ψήγμα απόδειξης. Ένοχοι μέχρις απόδειξης της αθωότητας τους, όπως μας είπε και ο κ. Κοτζιάς» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας πρωτομιλήσατε για την υπόθεση Novartis εδώ και έναν χρόνο. Από τότε τι κάνατε γι’ αυτό; Ποιους ελέγχους έχετε ξεκινήσει; Ποια μέτρα πήρατε κατά της εταιρείας; Τι κάνατε με το κύκλωμα των γιατρών και τις υπερσυνταγογραφήσεις; Ποιος παραπέμφθηκε; Ποιος ξηλώθηκε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση να μην κλείσει την υπόθεση εάν δεν έρθουν «όλα στο φως».

«Η δική μας θέση είναι καθαρή. Φως στο σκοτάδι. Να μάθουμε την αλήθεια, να ξηλώσουμε το κύκλωμα, να τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, όποιοι και αν είναι. Στήστε μια κάλπη με ένα ερώτημα. Ναι ή όχι στη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής. Σε αυτό το ερώτημα ψηφίζουμε ναι» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζήτησε, μάλιστα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν στη Βουλή «έστω και με κουκούλα, αλλά να έρθουν να καταθέσουν».

«Γιατί εξαιρείτε τον κ. Κουρουμπλή;»

Την ίδια ώρα, ο «γαλάζιος» πρόεδρος ρώτησε για ποιους λόγους εξαιρέθηκε ο κ. Κουρουμπλής από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Πώς γίνεται ένας νυν υπουργός να υπογράψει ο ίδιος, για τον εαυτό του, ότι παραγράφηκε το δικό του ενδεχόμενο αδίκημα απιστίας περί την υπηρεσία, και ταυτόχρονα να κατηγορεί άλλους που ήταν υπουργοί πριν 10 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ