ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Τίτλος τιμής η παραπομπή μου, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Υπόθεση Novartis: Τίτλος τιμής η παραπομπή μου, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης της Βουλής που ενέκρινε τελικά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για τη σύσταση Προανακριτικής επιτροπής και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι έστησε την υπόθεση Novartis με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Η σκευωρία έπεσε παντελώς, από κατηγορούμενοι γίναμε κατήγοροι», δήλωσε στον ΑΝΤ1.

«Δεν είναι φιλική πράξη να υποδέχεται τον ‘Μακεδόνα’ Πρωθυπουργό η Μέρκελ. Αυτή η δήλωση έγινε χθες. Παράλληλα, χθες ξεκίνησαν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί», είπε ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή υπήρχαν σοβαρά θέματα που έπρεπε να μπουν στην πολιτική ατζέντα.

«Οι Έλληνες όμως χθες δεν συζητούσαν γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα. Συζητούσαν για την υπόθεση Novartis, για τον Πικραμμένο που έκλαιγε στη Βουλή και για όλα τα αίσχη που έστησε ο Τσίπρας», ανάφερε συγκεκριμένα τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «πέτυχε τον πολιτικό του στόχο γιατί άλλαξε την ατζέντα».

Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis, υποστήριξε πως είναι τιμή του να τον επιλέξει ο Τσίπρας. «Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για μένα ότι επέλεξε ο Τσίπρας να με βάλει στη σκευωρία και στους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, συνεχίζοντας τα πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα υπενθύμισε πως στην τοποθέτησή του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες και όχι για ποινικές. Ο κ. Γεωργιάδης τον χαρακτήρισε μικρό και ασήμαντο πρωθυπουργό που έχει θράσος.

«Είχε το θράσος αυτός ο μικρός, ασήμαντος Πρωθυπουργός να πει ότι δεν μιλά για ποινικές ευθύνες, ενώ το έστησε όλο αυτό», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Όλες οι εναντίον μου κατηγορίες απαντήθηκαν μία προς μία», σημείωσε ακόμη αναφερόμενος στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποστροφή του Υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή ότι «δεν βγάζουν οι Υπουργοί Υγείας τις τιμές στα φάρμακα».

Σχετικά με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, επικαλέστηκε την ομιλία του, στην οποία ανέφερε ότι μιλούσε με την κ. Τουλουπάκη και σημείωσε «τόλμησε να πει ότι μιλούσε μαζί της την ώρα της διαδικασίας».

«Θα αποδειχθεί η αθωότητα των δέκα, γιατί τα στοιχεία δεν φτάνουν ούτε για δίωξη», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «όταν θα ανοίξουν τα αρχεία, θα φανεί ότι ο Παπαγγελόπουλος μιλούσε δέκα φορές τη μέρα με την Τουλουπάκη»

«Αν έχουν τα στοιχεία για δίωξη, να με πάνε στο δικαστήριο», είπε τέλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ