ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποδεκτή η πρόταση Ψαριανού να κληθεί στη Βουλή για την ιατρική κάνναβη ο Γιώργος Παπανδρέου

Αποδεκτή η πρόταση Ψαριανού να κληθεί στη Βουλή για την ιατρική κάνναβη ο Γιώργος Παπανδρέου
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ο βουλευτής του Γρηγόρης Ψαριανός πρότεινε να κληθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για την φαρμακευτική κάνναβη, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου

Σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό, ο κ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και μπορεί να εισφέρει στη συζήτηση που διεξάγεται. «Αποτελεί μια προσωπικότητα παγκόσμιου βεληνεκούς που με τις γνώσεις του θα φωτίσει την επιτροπή μας», σχολίασε, προκαλώντας αντιδράσεις και γέλια από την πλευρά του βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα. «Μην γελάτε είναι πολύ σοβαρό αυτό που λέω», σχολίασε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν από τους πρώτους που μίλησε ανοιχτά για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, ενώ είχε συνυπογράψει με διεθνείς προσωπικότητες κείμενο υπέρ της νομιμοποίησης φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν κάνναβη.

«Θεσμοθετείται και νομοθετείται η εγχώρια παραγωγή και επεξεργασία προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης», είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η κλήση του Γιώργου Παπανδρέου έγινε αποδεκτή, σε αντίθεση με εκείνη για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Νίκο Καρανίκα που διατυπώθηκε από τη Χρυσή Αυγή και απορρίφθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ