ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο Παππά για την τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών»

Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο Παππά για την τηλεοπτική κάλυψη των «λευκών περιοχών»
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την καθολική τηλεοπτική κάλυψη των ''λευκών περιοχών''.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 9 Μαρτίου, ενώ ο σύνδεσμός της είναι ο εξής: http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=900

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης, από τις ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης που υλοποιείται ήδη στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν έως τώρα ωφεληθεί, περίπου 8.000 νοικοκυριά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, δήλωσε σχετικά: «Οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων, άφησαν 500 χιλιάδες συμπολίτες μας χωρίς πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Πλέον, κάθε πολίτης, όπου κι αν κατοικεί, αποκτά τη δυνατότητα να παρακολουθεί τηλεόραση, αποκτά πρόσβαση σε ώριμες και νέες τεχνολογίες. Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να φέρουμε το "Αύριο, Σήμερα για Όλους". Επιμένουμε στην προσπάθειά μας να κάνουμε τις νέες τεχνολογίες, εργαλείο για την άρση των ανισοτήτων και όχι έδαφος πάνω στο οποίο οι ανισότητες θα διευρυνθούν, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλης Μαγκλάρας, τόνισε ότι «με τη νέα δράση της γενικής γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, προωθούμε πολιτικές, οι οποίες έχουν ως στόχο την άρση του ψηφιακού αποκλεισμού σημαντικού μέρους Ελλήνων πολιτών, ώστε να κάνουμε πράξη την ισότιμη συμμετοχή όλων στην επικοινωνία και την πληροφόρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ