ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Παπαδοπούλου: Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν την ύπαρξη σκανδάλου

Μ. Παπαδοπούλου: Σαμαράς και Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν την ύπαρξη σκανδάλου
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της τραγικής περιπέτειας που βιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών». Αυτό τονίζει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της.

Αναφορικά με τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ευθύνη της τωρινής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι να ρίξει φως στις κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης και κατασπατάλησης του δημόσιου πλούτου που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική κρίση και στα μνημόνια».

Θεωρεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν σκόπιμα να υποβαθμίσουν και να αποδομήσουν την ύπαρξη σκανδάλου, τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο και χαρακτηρίζει «παραληρηματικές φαντασιοπληξίες» τις εκφράσεις περί «συμμορίας».

Επίσης, εντοπίζει τη γενεσιουργό αιτία της παραγραφής των αδικημάτων και των οικονομικών εγκλημάτων «στην υπάρχουσα συνταγματική ρύθμιση, προϊόν εμπνεύσεως του κ. Βενιζέλου» και χαρακτηρίζει «όνειδος δικαίου» τις προβλέψεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Η κ. Παπαδοπούλου εξηγεί γιατί ο Πάνος Καμμένος τήρησε διαφορετική στάση ως προς τον Μάριο Σαλμά στη συζήτηση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ αναφέρεται και στη βούληση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας να καταθέσει ως απλός πολίτης προκειμένου να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για τη συμφωνία με την Σ. Αραβία. Όπως αναφέρει:

Ο κ. Σαλμάς δήλωσε δημόσια ότι του είχε ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη των ΗΠΑ να καταθέσει ως μάρτυρας για το σκάνδαλο της Novartis. Ο λόγος που ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Καμμένος πρότεινε την απαλλαγή του από την προανακριτική επιτροπή ήταν προκειμένου ο πρώην υφυπουργός Υγείας κ. Σαλμάς να καταθέσει και στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και στις αμερικανικές δικαστικές αρχές αυτά που γνωρίζει από την υπουργική του θητεία και τα όσα υπέστη από τη συγκεκριμένη εταιρεία, όπως καταγγέλλει, κατά την υπουργική του θητεία. Ο κ. Σαλμάς άλλωστε άφησε σαφείς αιχμές για αποφάσεις πρωθυπουργών που αντικατέστησαν υπουργούς που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις της Novartis.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς, πολεμήθηκε από τα συμφέροντα στον χώρο του φαρμάκου και αντικαταστάθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, τον κ. Σαμαρά. Γι΄ αυτούς τους λόγους, ο πρόεδρός μας διαφοροποιήθηκε για την περίπτωση του κ. Σαλμά στην ομιλία του στη Βουλή.

Επιπλέον η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ μιλά για την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, αναφέρεται στην εκστρατεία ενημέρωσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εκ μέρους του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου με αποτέλεσμα τα κράτη-μέλη της ΕΕ «να αποδοκιμάσουν τα πρόσφατα κρούσματα τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ΑΟΖ της Κύπρου και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο».

Τέλος, εξηγεί γιατί οι ΑΝΕΛ σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσουν λύση που θα εμπεριέχει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγο του ονόματος για το γειτονικό κράτος, υπογραμμίζοντας, ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είναι η Ελλάδα που βιάζεται για λύση, και οι γείτονές μας των Σκοπίων καθώς και της Αλβανίας οφείλουν να συνειδητοποιήσουν από την πλευρά τους ότι η Ελλάδα είναι η χώρα-κλειδί για την ευρωπαϊκή προοπτική τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ