ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συσκέψεις την ερχόμενη εβδομάδα για να λυθεί το «πρόβλημα» διαμονής των βουλευτών περιφέρειας

Συσκέψεις την ερχόμενη εβδομάδα για να λυθεί το «πρόβλημα» διαμονής των βουλευτών περιφέρειας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Λύση στο «πραγματικό πρόβλημα» που ανέκυψε με τη διαμονή των βουλευτών της περιφέρειας, μετά την άρνηση ορισμένων ξενοδοχείων να ανανεώσουν τη σύμβασή τους με τη Βουλή, αναζητά ο Νίκος Βούτσης

Το θέμα έχει τεθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων και την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις με τους γραμματείς των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και τη Συνομοσπονδία των Ξενοδόχων με στόχο την αντιμετώπισή του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι είναι ένα ζήτημα που δεν χωρά επιφανειακή αντιμετώπιση.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο στεγανοποίησης της γυάλινης οροφής της αίθουσας της Ολομέλειας, η οποία θα ξηλωθεί και θα αποκατασταθεί πλήρως. Η ανάθεση του έργου έγινε ύστερα από διαγωνισμό, θα στοιχίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί τέλος Σεπτεμβρίου του 2018. Για το λόγο θα κλείσει η αίθουσα για ένα μήνα γύρω στο Πάσχα και τρεις μήνες το καλοκαίρι.

Αναφερόμενος στο νέο σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, είπε πως μέχρι το Πάσχα θα γίνουν δύο τουλάχιστον ψηφοφορίες με το νέο σύστημα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται μια σειρά έργων για τη λειτουργική αναβάθμιση της Βουλής με κονδύλια εξασφαλισμένα από το ΕΣΠΑ, τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και τα αποθεματικά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ