ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για επιλογή Φ. Κουτεντάκη: «Δεν ψάχνουμε απολίτικους. Είναι έμπειρος, έχει άποψη»

Βούτσης για επιλογή Φ. Κουτεντάκη: «Δεν ψάχνουμε απολίτικους. Είναι έμπειρος, έχει άποψη»
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με τη φράση «δεν ψάχνουμε απολίτικους, ο κ. Κουτεντάκης είναι νέος, έμπειρος και έχει άποψη», απάντησε ο Νίκος Βούτσης στην κριτική που δέχεται από την αντιπολίτευση για το πρόσωπο που επέλεξε για τη θέση του Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. 

Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος δεν θα παραμείνει Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καταψήφισαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, ενώ ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών». Η ΔΗΣΥ αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου να αναφέρει ότι η διαδικασία «πάσχει», καθώς δεν έγιναν γνωστά τα βιογραφικά και των 10 υποψηφίων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Μαρία Σπυράκη. Δήλωσε κατάπληκτος από την ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ότι «η ΝΔ, όχι μόνο δεν αποδέχεται αυτούς τους κομματικούς διορισμούς, αλλά θα αποκαταστήσει την αξιοκρατία και τη νομιμότητα την επομένη των εκλογών», λέγοντας «ποιος απειλεί, ποιον;».

Δεν διέψευσε πάντως, ότι η επιλογή Κουτεντάκη έγινε και με πολιτικά κριτήρια και σημείωσε ότι δεν περίμενε μια τέτοια δήλωση εκτός θεσμικής συγκρότησης από παρατάξεις που δεν επέδειξαν θεσμική προσήλωση. Κατηγόρησε ακόμη, τη ΝΔ ότι ως κυβέρνηση το κριτήριο στις επιλογές προσώπων, ήταν κατ’ ανάθεση. Πρόσθεσε ακόμη, ότι το παρόν Προεδρείο δεν έθεσε ζήτημα απομάκρυνσης του Παναγιώτη Λιαργκόβα μέχρι να λήξει η θητεία του, παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις σε κάποιες εκθέσεις.

Σε ό,τι αφορά στις ενστάσεις Παπαθεοδώρου, τόνισε ότι τηρήθηκαν οι προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής. «Δεν είμαι μια διαδικασία που προβλέπει ακρόαση ή μοριοδότηση. Τα βιογραφικά κατατέθηκαν και ο Πρόεδρος της Βουλής διαμορφώνει άποψη», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ