ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρεμιέρα» στην Προανακριτική με επιστολή Βενιζέλου για ακυρότητα της Επιτροπής

«Πρεμιέρα» στην Προανακριτική με επιστολή Βενιζέλου για ακυρότητα της Επιτροπής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρεμιέρα έκανε η Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis. Πρόεδρός της, όπως αναμενόταν άλλωστε, εξελέγη ο Θοδωρής Δρίτσας

Με το «καλημέρα» της συνεδρίασης, στα μέλη της Επιτροπής έφθασε επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος είναι ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι τίθεται θέμα ακυρότητας της απόφασης της Ολομέλειας για τη σύσταση της Επιτροπής, καθώς το αίτημα είναι γενικό και δεν προσωποποιεί κατηγορίες, ενώ ως προς τον ίδιο δεν περιλαμβάνεται καμία απολύτως αναφορά πλην αυτής που περιέχεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της Εισαγγελέως.

Ο κ. Βενιζέλος ζητά να εξεταστεί ως μάρτυρας ο Κωνσταντίνος Φρουζής, καθώς και η σημερινή διοίκηση της Novartis. Σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, εκτίμησε ότι δεν θα γίνει έρευνα επί της ουσίας, καθώς οι τρείς ανώνυμοι μάρτυρες δεν συνιστούν απόδειξη. «Θα γίνει μια «νομική συζήτηση τάχαμ- δήθεν ότι αυτά ανήκουν στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης», υποστήριξε και προανήγγειλε διευκρινίσεις από τον ίδιο τις επόμενες ημέρες ότι «αγνοούνται και παραβιάζονται δύο ρητές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

Τα μέλη της Επιτροπής στη σημερινή πρώτη τους συνεδρίαση, ασχολήθηκαν σύμφωνα με πληξροφιορίες μόνον με διαδικαστικά ζητήματα. Η πρόταση της ΔΗΣΥ για δημόσιες συνεδριάσεις απορρίφθηκε, προκαλώντας την έντονη αντίδρασαη του Ανδρέα Λοβέρδου. «Από «το όλα στο φως» στο «όλα εν κρυπτώ» μια κυβερνητική απόφαση δρόμος. Η άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην πρόταση της ΔΗΣΥ, που αποδέχτηκαν Ποτάμι και ΚΚΕ, να υπάρξει δημοσιότητα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής για την προκαταρκτική εξέταση πιστοποιεί ένα και μόνο: την πρόθεση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γίνουν όλα εν κρυπτώ για να προστατεύσουν όλους όσοι συμμετείχαν στην πλεκτάνη», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο το απόγευμα στις 6.30 και θα ασχοληθεί εκτός των άλλων με την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ