ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης για Έλληνες στρατιωτικούς: Κατηγορίες που δεν στέκουν θα φόρτιζαν τις σχέσεις με την Τουρκία

Βούτσης για Έλληνες στρατιωτικούς: Κατηγορίες που δεν στέκουν θα φόρτιζαν τις σχέσεις με την Τουρκία
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατούνται από την Πέμπτη στην Τουρκία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα υπάρχει ορθός λόγος στις διεθνείς σχέσεις και στις συμφωνίες και στην καλή γειτονία». 

«Νομίζω ότι είναι θέμα ημερών για να εκφραστεί μια τέτοια διάθεση, οτιδήποτε άλλο που θα οδηγούσε σε άκαιρους και αναιτιολόγητους συμψηφισμούς είτε σε κατηγορίες, οι οποίες προφανώς δεν στέκουν για επιβάρυνση του γεγονότος, οπωσδήποτε θα φόρτιζε πάρα πολύ τις ήδη δοκιμαζόμενες, σε ένα βαθμό έστω, σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα», δήλωσε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8.

«Το κατά πόσο ένα γεγονός σε συνοριακές διαβάσεις, μεγεθύνεται, αποκλιμακώνεται, λειτουργεί συμψηφιστικά ή τακτικιστικά, ανάλογα με το επίπεδο των σχέσεων σε κάθε φάση, δεν είναι κάτι που θα μας παραξένευε ή θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη διαδρομή των σχέσεών μας με την Τουρκία», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τον διορισμό του Φραγκίσκου Κουτεντάκη στη θέση του νέου Συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Νίκος Βούτσης απάντησε ότι όλοι κρινόμαστε από τον ρόλο μας:

«Και ο κ. Λιαργκόβας, που έχει υπάρξει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε κρίθηκε ή επικρίθηκε για κάτι τέτοιο. Παρέμεινε μέχρι τη λήξη της θητείας του και όποτε ήρθαμε σε αντιπαράθεση ήταν για συγκεκριμένα στοιχεία», πρόσθεσε.

«Το να σεβόμαστε την επιστημονική και θεσμική δουλειά οποιουδήποτε έχει πολιτικές απόψεις ή κομματική τοποθέτηση, πιστεύω ότι είναι ο κανόνας. Όλοι κρίνονται επί της ουσίας. Δεν καταλαβαίνω τον κουρνιαχτό που σηκώθηκε από κάποιους. Ο κ. Κουτεντάκης θα κριθεί από το έργο του. Είναι νέος και έμπειρος στο αντικείμενό του. Θα δοκιμαστεί και ο ίδιος», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ