ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε και τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Κουμουτσάκος: Η επίσκεψη Ερντογάν δηλητηρίασε και τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Στην εκτίμηση ότι η Τουρκία καθίσταται αμφισβητίας της διεθνούς νομιμότητας και επιδιώκει να παρεμποδίζει κάθε κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας και της Κύπρου, προέβη ο Γιώργος Κουμουτσάκος  στο περιθώριο της κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής.

Ο κ. Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι η επίσκεψη Ερντογάν δεν ωφέλησε, αντιθέτως δηλητηρίασε και τραυμάτισε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ σε ερώτηση για το εάν το υπουργείο Εξωτερικών έτοιμο για ενδεχόμενο «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία, απάντησε ότι οφείλει να είναι έτοιμο, διότι όλες οι προδιαθέσεις είναι παρούσες.

«Δεν λειτούργησαν οι δίαυλοι επικοινωνίας, ούτε στο επεισόδιο στα Ίμια, ούτε με τους 2 στρατιωτικούς στον Έβρο», είπε και έκανε λόγο για σταθερό χαρακτήρα που αρχίζει να λαμβάνει η πολιτική ομηρείας που ακολουθεί η γείτονα με σκοπό να γίνει αυτό εργαλείο εξωτερικής πολιτικής.

Εξέφρασε την ενόχλησή του γιατί δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της ΝΔ να ενημερωθεί για τα ελληνοτουρκικά και το κυπριακό από τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς ο κ. Καμμένος –όπως είπε- δεν παρέστη, ενώ ο κ Κοτζιάς έκανε μια ακαδημαϊκή συζήτηση τόσο για το επεισόδιο με τους στρατιωτικούς στον Έβρο όσο και για τα Ίμια.

Επέκρινε ακόμη, το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας χρειάστηκε 5 μέρες για να πάρει καθαρή θέση σε σχέση με το γεγονός και έκανε λόγο για έλλειμμα λειτουργίας.

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι δεν επιδιώκει την στήριξη της αντιπολίτευσης στα εθνικά θέματα, παρά μόνο τη νουθετεί χωρίς να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ενότητα, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Ανδρέας Λοβέρδος.«Γευόμαστε σήμερα τα απόνερα της επίσκεψης Ερντογάν», ανέφερε ακόμη και εκτίμησε πως το θέμα με τους δύο στρατιωτικούς δεν θα λυθεί σύντομα και ότι πέντε μέρες τα πράγματα εκτυλίχθηκαν ανάποδα από ότι τα περίμενε η κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ