ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο Τσίπρας για την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική

Στη Βουλή ο Τσίπρας για την πρόταση της ΝΔ για προανακριτική
EUROKINISSI

Aργά το απόγευμα αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της πρότασης της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τους Κουρουμπλή, Πολάκη, Ξανθό.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει καταθέσει πρόταση συγκρότησης επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης και θα μιλήσουν 9 βουλευτές, οι 8 θα είναι οι εκπρόσωποι των κομμάτων και ένας από τους ανεξάρτητους.

Στη συνέχεια από θα μιλήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Οι τρεις αναφερόμενοι υπουργοί θα πάρουν το λόγο για 20 λεπτά, ενώ από την πλευρά της Κυβέρνησης θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζάνακόπουλος.

Η συζήτηση θα κλείσει με τους αρχηγούς των κομμάτων περίπου στις 10 το βράδυ οπότε και θα στηθούν οι τρεις κάλπες προκειμένου να διεξαχθεί η μυστική ονομαστική ψηφοφορία.

Ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί όμως και νωρίς το πρωί στη Βουλή, όπου θα μιλήσει για την Ημέρα της Γυναίκας, στις 9:30. Σημειώνουμε πως σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύθηκαν χθες, οι γυναίκες στην Ελλάδα αμείβονταν κατά μέσο όρο 12,5% λιγότερο από τους άντρες το 2014 ενώ το 2015 η απόκλιση αυτή έφτασε στο 15%. Πέρα από το μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τα δύο φύλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οξυνθεί η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός και η πατριαρχική αντεπίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και στην ισότητα των φύλων. Παράλληλα, έχουν επιδεινωθεί οι εργασιακές συνθήκες για τις γυναίκες ενώ έχουν αυξηθεί οι απολύσεις εγκύων και η εργασιακή επισφάλεια.

Αμέσως μετά, στις 10:30, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη ΓΕΣΕΒΕ.

Απάντηση στο «νόμος και τάξη»

Κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Δήμο Φυλής, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο κτιρίο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, απαντώντας εμπράκτως στα περί ανομίας που του καταλογίζει η αντιπολίτευση.

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα που αφορά ανεξαιρέτως όλους τους πολίτες. Όχι μόνο όσους κατοίκους σε προνομιακές περιοχές. Όχι μόνο όσους έχουν υψηλά εισοδήματα», τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η συζήτηση για την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική άνοιξε με τραγικό τρόπο μετά τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής στο Μενίδι, τον περασμένο Ιούνιο. Η νέα Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη Δυτική Αττική, με στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας για τους κατοίκους αλλά και την αναβάθμιση της περιοχής, μέσω της ίδρυσης Πανεπιστημίου που ψηφίστηκε στη Βουλή αλλά και με δράσεις που αφορούν έργα υποδομών, δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας ύψους 100 εκατ. ευρώ, προγράμματα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και της γεωργίας και την μετεγκατάσταση βιομηχανιών σε οργανωμένα επιχειρηματικά πάρκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ