ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλληλοκατηγορίες κατά την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής

Αλληλοκατηγορίες κατά την συζήτηση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βουλή, με τη συζήτηση επί της πρότασης που έχει καταθέσει η ΝΔ για σύσταση Προανακριτικής για τους τρεις υπουργούς – Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη- να οξύνεται.

Και οι τρεις υπουργοί εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να «ξεπλύνει» τις δικές της αμαρτίες.

Ξανθός: Πρόχειρη επικοινωνιακή προσπάθεια

Για «πρόχειρη επικοινωνιακή προσπάθεια» της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» είπε ο κ. Ξανθός, και συμπλήρωσε:

Ματαιοπονείτε αν νομίζετε μπορεί να πιάσει τόπο η προσπάθεια συμψηφισμού ευθυνών και να πείσετε ότι είμαστε όλοι το ίδιο.

Χαρακτήρισε δε την πρόταση της ΝΔ μια πρόχειρη επικοινωνιακή προσπάθεια «να πετάξουμε λίγο λάσπη να θολώσουμε τα νερά να μειωθεί το πολιτικό κόστος. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν και σε ιδεολογικό επίπεδο και σε προσωπική αξιοπιστία.

Κατηγόρησε, επίσης, τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι συγκάλυψαν το «πάρτι στο χώρο του φαρμάκου και της Υγείας».

«Εμείς θα το διερευνήσουμε και θα βρούμε τις άκρες» τόνισε ο ίδιος.

Κουρουμπλής: Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού

«Μνημείο πολιτικού αντιπερισπασμού» χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει και ενδεχόμενες δικές του ευθύνες σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Υγείας της πρώτης περιόδου ΣΥΡΙΖΑ έκανε ακόμη λόγο για μια ασυνάρτητη καταγγελία και προσπάθεια να τον «εμπλέξουν» που θα πέσει στο κενό. Παραδέχθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έκδοση δελτίου τιμών φαρμάκων που οφείλεται, όπως είπε, στα capital controls και επέμεινε πως δεν υπέστη ζημιά το δημόσιο.

«Αν θέλετε να κάνουμε αντάρτικο θα το κάνουμε. Αλλά να προσέχετε με ποιόν τρόπο χρησιμοποιείτε το όνομά μου. Το πρόσωπό μου είναι κρυστάλλινο. Σέβομαι τον καθένα, αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο προσπαθείτε να σπιλώσετε το όνομά του. Φέρατε μια καταγγελία, που έλεγε ότι ήμουν υπουργός το 2016. Τόσο σοβαρές καταγγελίες υιοθετείτε. Πρέπει να πείτε συγνώμη. Και αν δε πείτε συγνώμη θα είστε συκοφάντες», είπε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως ο ίδιος δεν είναι γιος πρωθυπουργού και υιοθετημένος κανενός οικονομικού κύκλου. «Στα Γλυκά Νερά έμενα, στα Γλυκά Νερά μένω», είπε.

Ευχήθηκε ακόμη, όλοι οι πολιτικοί να βγουν λευκοί από το καθεστώς της «πολικής χολέρας».

Πολάκης: Όσο και να ψάχνετε δεν θα μας βρείτε πουθενά, γιατί δεν χρωστάμε πουθενά

Στη γραμμή ότι η πρόταση της ΝΔ συνιστά απόπειρα αντιπερισπασμού εκ μέρους της προκειμένου να «ξεφύγει» από τις δικές της ευθύνες στην υπόθεση της Novartis, κινήθηκε και αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Όσο και να ψάχνετε δεν θα μας βρείτε πουθενά, γιατί δεν χρωστάμε πουθενά» είπε στην ομιλία και υποστήριξε ότι η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Μητσοτάκης να υποστεί μεγάλη ήττα, καθώς μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας είναι μόνο 6 βουλευτές της ΝΔ.

«Κολλήσατε και μένα στην πρόταση, αλλά δεν λέτε πράμα», είπε και επέμεινε πως όσους «πληρωμένους» κονδυλοφόρους και να βάλει η ΝΔ, δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο για τα τρία κυβερνητικά στελέχη που αναφέρει στην πρόταση της.

Έκλεισε δε, την ομιλία του με μια μαντινάδα: «δεν θέλω δανεικά φτερά πετώ με τα δικά μου για αυτό πολύ ζηλεύουνε το πέταγμα μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ