ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πάλι πήγε με ΝΔ το ΠΑΣΟΚ;», φέρεται να ρώτησε τον Τσίπρα ο Ολάντ

«Πάλι πήγε με ΝΔ το ΠΑΣΟΚ;», φέρεται να ρώτησε τον Τσίπρα ο Ολάντ
EUROKINISSI/The European Union

Πολιτική αίσθηση προκαλεί η διαρροή ενός διαλόγου που φέρεται να είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ και την απόπειρα διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Συνεχίζεται το σίριαλ αναζήτησης συμμαχιών για την κυβέρνηση, το οποίο προκαλεί περισσότερες αντιπαραθέσεις, παρά σφυρηλατεί συμμαχίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν τηλεοπτικοί σταθμοί, ο Γάλλος πρόεδρος έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τη στάση του ΠΑΣΟΚ, ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα: "Τι έγινε τελικά με το ΠΑΣΟΚ; Πάλι πήγε με τη Νέα Δημοκρατία;".

Τότε o Αλέξης Τσίπρας φέρεται να του απάντησε: "Συμβαίνουν αυτά στην πολιτική" και ο Φρανσουά Ολάντ να αναρωτιέται "τι θα κάνω με αυτούς;". Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε εκείνο το σημείο του ανταπάντησε: "Άστους τώρα αυτούς, να δούμε τι θα κάνουμε με το Σόιμπλε".

Η εν λόγω συζήτηση έλαβε χώρα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, από τους σταθμούς MEGA και ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα στο Παρίσι. Η Φώφη Γεννήματα, όντας στη Βουλή, βγήκε από τη συνεδρίαση και αναζήτησε στο τηλέφωνο τον Γάλλο πρεσβευτή, ζητώντας να μάθει επισήμως αν ο διάλογος έγινε ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασαν έντονα κάνοντας λόγο για "κατασκεύασμα του Μαξίμου και του Τσίπρα που προκαλεί γέλιο".

Λίγο αργότερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Και στο ψέμα είναι αδίστακτος. Ο εταίρος του ακροδεξιού Καμμένου συνεχίζει στον κατήφορο και στο εξωτερικό".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ