ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στη δριμεία κριτική που δέχθηκε για την αποδοχή της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, απαντά ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος αναφέρεται στον πρωθυπουργό.  

«Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ., δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου. Προσπαθούμε για το ωφέλιμο και χρήσιμο για την προσπάθεια της χώρας», τονίζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Σε ό,τι αφορά την αιτίαση που διατυπώνεται, να επαναλάβω ότι η άρνηση της ΔΗΜΑΡ και η δική μου να συμβάλουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Επρόκειτο για μια βαθύτατα πολιτική επιλογή που υπερψήφισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τεράστια πλειοψηφία, ώστε να μη συμπράξουμε στην εκλογή Προέδρου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο Φώτης Κουβέλης σημειώνει πως πρέπει να δούμε το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις.

«Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Οι συνθήκες όμως κάτω υπό τις οποίες συνέβη αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να εισέλθουν και μάλιστα παρανόμως με στολή, εξάρτυση και εξοπλισμό. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση. Είναι ένα γεγονός που σε άλλες εποχές, χωρίς τις σχέσεις έντασης από τη μεριά της Τουρκίας προς την Ελλάδα, θα είχε αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά απλό τρόπο της απευθείας συνεννόησης που μάλιστα διεκδίκησε η χώρα μας από την πρώτη στιγμή. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ, δηλαδή στις διπλωματικές και άλλες ενέργειες που γίνονται», επισημαίνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη «η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα, αν και εκτιμώ ότι μέχρι εκεί θα είναι οι ενέργειές της. Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ