ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Σταμάτης: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του Ερντογάν

Δ. Σταμάτης: Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας γιατί δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του Ερντογάν
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ φωτογραφία αρχειου

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί τυχοδιωκτισμού, έδωσε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης, έπειτα από τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Κάνουν λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ. Ασφαλώς και πιστεύω τον κ. Τσίπρα, ο οποίος στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην Αθήνα και στην προχθεσινή ερώτηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή απάντησε με την εύγλωττη… σιωπή του» τονίζει ο κ. Σταμάτης σε δήλωσή του στο αθηναϊκό πρακτορείο.

Καλεί μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει τους χαρακτηρισμούς τους οποίους - όπως λέει - και επιστρέφει, και ζητά να απαντήσει γιατί μέχρι τώρα ο κ. Τσίπρας δεν διαψεύδει τον ισχυρισμό του κ. Ερντογάν ότι του υποσχέθηκε την απέλαση των Τούρκων αξιωματικών», καθώς όπως λέει «αυτή είναι η ουσία του θέματος που επιμελώς παρέλειψαν να αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους».

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αν πράγματι στο τηλέφωνο υποσχέθηκε την απελευθέρωση των οκτώ. Πρόσθεσε δε ότι ο Ερντογάν επανέλαβε αυτό τον ισχυρισμό, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ, να του λέει πως παίρνει τη θέση του Ερντογάν.

«Άρα πιστεύετε τον κ. Ερντογάν;» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον κ. Σταμάτη, για να απαντήσει εκείνος: «Ναι, περισσότερο. Σε αυτό το σημείο (...)».

Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία τυχοδιωκτισμό και επικίνδυνη συμπεριφορά στα εθνικά θέματα.

«Η σημερινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ξεπερνά κάθε όριο τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα ο Δ. Σταματης έφτασε να πει ότι πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ