ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία στην Προανακριτική για τη Novartis

Νέα στοιχεία στην Προανακριτική για τη Novartis
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Προανακριτική Επιτροπή.  Ο φάκελος περιλαμβάνει έγγραφα και cds με τις ίδιες πηγές να αναφέρουν ότι πιθανότατα αφορούν ευρήματα από τον έλεγχο στους υπολογιστές της εταιρίας.

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής Θοδωρή Δρίτσα, ζητά να κληθούν ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής, η σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Suzanne Kohout και οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο cd υπάρχουν 165 αρχεία από τους υπολογιστές των υπαλλήλων της Novartis. Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν, υπάρχουν ακόμη και επιστολές προς πολιτικά πρόσωπα. Η μια φέρει ημερομηνία Ιανουαρίου 2013 με αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η οποία κοινοποιείται στους τότε υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, καθώς και τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού.

Η δεύτερη επιστολή με ημερομηνία Ιανουαρίου 2014 έχει ως αποδέκτη και πάλι τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και αποδέκτες τους τότε υπουργούς Υγείας και Οικονομικών.

Και οι δύο επιστολές αφορούν στη φαρμακευτική δαπάνη.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έλεγαν ότι «συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας». Σημείωναν ακόμη, ότι ως προς τις δύο επιστολές με τις οποίες η φαρμακοβιομηχανία ζητούσε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Νταβός, οι συνεργάτες ανέφεραν πως «ο κ.Σαμαράς δεν πήγε στο Νταβός ούτε το 2013, ούτε το 2014». Διερωτήθηκαν ακόμη: «Πώς είναι δυνατόν η μάρτυρας Κελέση να αναφέρει στην πρώτη κατάθεση της ότι ο Σαμαράς χρηματίστηκε το 2013, ενώ η δεύτερη επιστολή έχει ημερομηνία 2014;».

Η σημερινή κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου ύστερα από δικό του αίτημα, θα καθυστερήσει, καθώς θα προηγηθεί η συζήτηση για διαδικαστικά ζητήματα.

O κ. Βενιζέλος μιλά για πολιτική σκευωρία εκ μέρους της πλειοψηφίας και αυτό το οποίο ζητά είναι να αναπτύξει τις ενστάσεις που διατηρεί επί της διαδικασίας. Επισημαίνει πως πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης, ακόμη και το αδίκημα της απιστίας που έχει παραγραφεί και να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ