ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Καμμένος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της κλήσης του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής στην οποία απηύθυνε σχετικό ερώτημα η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε διατυπώσει επιφυλάξεις ως προς την αρμοδιότητα της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, αναφέρει ότι τα μέλη της μπορούν να καλούν όχι μόνο υπουργούς και υφυπουργούς αλλά και κάθε δημόσιο λειτουργό ή δημόσιο πρόσωπο μπορεί να συμβάλει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην πολυσέλιδη απαντητική επιστολή σημειώνεται ακόμη, ότι οι επιτροπές ασκούν αυτοτελή κοινοβουλευτικό έλεγχο και το έργο τους δεν παρεμποδίζεται από παράλληλη άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Το ερώτημα διατυπώθηκε μετά από το αίτημα των κομμάτων της Επιτροπής να κληθεί ο Πάνος Καμμένος για την υπόθεση αυτή. Η ΝΔ ζητά να κληθεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ.κ. Καμμέμος και Βίτσας, αλλά και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και ο φερόμενος ως μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με βουλευτές της αντιπολίτευσης, ανοίγει ο δρόμος για την κλήση του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ