ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς

Δραγασάκης: Να ολοκληρωθεί έγκαιρα η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης -«πριν χτυπήσει το κουδούνι της λήξης με δεσμεύσεις δικής μας ιδιοκτησίας», όπως είπε επί λέξει, επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Στην πρώτη του ομιλία στη Βουλή με την ιδιότητα και του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Δραγασάκης μίλησε για βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, που δεν επιτρέπει ωστόσο, εφησυχασμό.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη επιτάχυνση, συντονισμός και κοινωνικοποίηση της διαδικασίας της ανάπτυξης, ώστε να γίνει κτήμα ολόκληρου του λαού», επεσήμανε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου που ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία κοινοτική οδηγία για τις αγωγές αποζημίωσης.

Σε ότι αφορά στην προληπτική γραμμή στήριξης που έχει προτείνει και ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο κ. Δραγασάκης την απέκλεισε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι «σημαίνει νέο σύμφωνο, που θα έχει την ισχύ μνημονίου». Σύμφωνα με όσα είπε, επιλογή της κυβέρνησης είναι η δημιουργία αποθεμάτων, υπό μορφή κλειστού κουμπαρά, κάτι που έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς και ήδη -όπως είπε- έχουμε σε αυτόν 4,5 δις ευρώ. «Έχουμε φτάσει μετά από πολλές θυσίες σε ένα κρίσιμο σημείο, αυτό της φάσης της εξόδου, κάτι που σημαίνει ότι απαιτείται αυτοσυγκράτηση από όλους και δεν χρειάζεται κάποιοι να φέρνουν τον κατακλυσμό», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ