ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποινές στους χρυσαυγίτες για τον διχαστικό τους λόγο

Ποινές στους χρυσαυγίτες για τον διχαστικό τους λόγο
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ομόφωνα η Βουλή, μετά την αποχώρηση των χρυσαυγιτών, αποφάσισε την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης του Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου για την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσαν στους μουσουλμάνους βουλευτές

Η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας να τους επιβληθεί το πειθαρχικό μέτρο της μομφής για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, έγινε αποδεκτό από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να υπογραμμίζει πως κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μετά τα όσα ανατριχιαστικά περί πρακτόρων ακούστηκαν.

Στην παρέμβασή του ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές:

Όχι απλώς τιμώνται, όχι απλά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά θα πρέπει να τύχουν σαφούς πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς, ξανά σε αυτή την αίθουσα να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες.

Αφορμή για τις εξελίξεις αυτές, υπήρξε η επίθεση Κασιδιάρη στον μουσουλμάνο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, που επανέλαβε μια ημέρα αργότερα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος από το βήμα της Βουλής ζήτησε πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων από τους μουσουλμάνους βουλευτές.

Ο κ. Βούτσης άφησε πάντως, χωρίς να τον κατονομάσει, αιχμές κατά του βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπροέδρου Δημήτρη Καμμένο. Χαρακτήρισε «fake news» αυτό που δήθεν του αποδίδουν πως είπε, ότι καθένας μπορεί να έχει όποια πατρίδα θέλει και πρόσθεσε: «μέχρι και αντιπρόεδρος της Βουλής είπε, διαφωνώ με τον Πρόεδρο να έχει ο καθένας όποια πατρίδα θέλει». «Ούτε διαβάζουμε, ούτε τίποτα, καταγγέλλουμε ασυστόλως», είπε ο κ. Βούτσης.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε, η καταγγελία του κ.Βούτση ότι Παμμακεδονικές Οργανώσεις έστειλαν στους βουλευτές κείμενο, με το οποίο τους απειλούν με θάνατο ή με ισόβια, εάν ψηφίσουν συμφωνία συνθέτης ονομασίας στη Βουλή. Η επιστολή φέρεται να εστάλη με mail και σε όλους τους βουλευτές.

Capture

«Κάποιοι έχουν ξεφύγει», σχολίασε σχετικά ο κ.Βούτσης.

Στη συζήτηση, οι χρυσαυγίτες εμφανίστηκαν αμετανόητοι. Επιτέθηκαν εκ νέου στους μουσουλμάνους βουλευτές, χαρακτηρίζοντας παράνομη την παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.

«Είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αντικρίζουμε βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου να ενδύονται την τουρκική σημαία και να λατρεύουν τον σφαγέα Κεμάλ», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος σε μια παραληρηματική τοποθέτηση, είπε πως οι χρυσαυγίτες όταν ακούν τον εθνικό ύμνο ανατριχιάζουν. «Πως θα σηκωθεί η τρίχα των άλλων, που έχουν πίσω τους τον Κεμάλ και την τουρκική σημαία; Καληνύχτα σάπιο πολιτικό σύστημα ζήτω η αιώνια Ελλάς», είπε.

Για κήρυγμα μίσους και ναζιστικό λόγο, έκανε λόγο η αντιπρόεδρος Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Κάνετε μόνιμα κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας σε βάρος και των βουλευτών που αναφερθήκατε αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στο Κοινοβούλιο. Δεν επιτρέπονται οι προτάσεις συμψηφισμού επειδή κάποιος είπε κάτι κάποτε. Ο ναζιστικός λόγος είναι καταδικασμένος, αυτό που σας λέω! Είναι προκλητικό η χρυσή Αυγή να επικαλείται το Σύνταγμα», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ