ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος: Εθνικών διαστάσεων η προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

Προκόπης Παυλόπουλος: Εθνικών διαστάσεων η προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»
EUROKINISSI

Με τα θερμότερα λόγια αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στην προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (ΚΠΙΣΝ) στις υποδομές Υγείας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Α. Δρακόπουλο, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης Β. Κασκαρέλη.

«Από τις πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές οφείλω να αναφέρω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού και την εν εξελίξει προσφορά για την υγεία στην Ελλάδα. Μένω σε αυτή γιατί μέσα στην συγκυρία στην οποία γίνεται, είναι μια προσφορά η οποία αφορά τη στήριξη του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα. Γιατί πάσχει το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας. Και στηρίζοντας το κοινωνικό κράτος, στηρίζετε την κοινωνική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «υπό τα δεδομένα αυτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι απλώς συνεχίζει, αλλά δίνει ακόμη πιο εμβληματικές διαστάσεις στην παράδοση των εθνικών μας ευεργετών. Και θυμίζω ότι αυτή η παράδοση ήταν εκείνη, η οποία βοήθησε το νεώτερο ελληνικό κράτος και το λαό μας σε κρίσιμες στιγμές να αντιμετωπίσουν υπαρξιακές προκλήσεις για τον τόπο».

Από την πλευρά του, ο κ. Δρακόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία και τα θερμά λόγια και πρόσθεσε ότι «εμείς πάντα λέμε, εδώ και 22 χρόνια που υπάρχουμε, ότι ποτέ δεν αναπληρώνουμε το κράτος, απλώς συμπληρώνουμε. Και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και υπερήφανοι που μπορούμε και βοηθάμε. Και ελπίζουμε και άλλοι να ακολουθούν το παράδειγμα, όσο ο καθένας μπορεί, γιατί, όπως είπατε, βρισκόμαστε σε μία κρίση σαν χώρα. Και οι συνεργασίες χρειάζονται σε όλα τα φάσματα. Μόνο με σωστές συνεργασίες, με διαφάνεια, με σκληρή δουλειά, με αποτελεσματικότητα μπορεί να πάει μπροστά η κοινωνία, και αυτό το οποίο είπατε, το κοινωνικό κράτος, το οποίο λέμε και εμείς, μία ανθρώπινη κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ