ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία υπέρ αστυνομικών κατέθεσε ο Τόσκας

Τροπολογία υπέρ αστυνομικών κατέθεσε ο Τόσκας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε αστυνομικούς να υπηρετούν στον τόπο γέννησης των ίδιων ή των συζύγων τους, εφόσον διέμεναν σε αυτόν μέχρι την ενηλικίωσή τους, κατατέθηκε στη Βουλή

Η τροπολογία που φέρει τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή, αρμόδιου για την Προστασία του Πολίτη Νίκου Τόσκα, καταργεί τους ισχύοντες περιορισμούς νόμου του 1982 σχετικά την τοποθέτηση του αστυνομικού προσωπικού (αξιωματικοί, ανθυπασπιστές και υπαξιωματικοί) σε υπηρεσίες που εδρεύουν στον τόπο γέννησης αυτού ή των συζύγων τους.

Τη ρύθμιση είχε προαναγγείλει προ μηνών στη Βουλή ο κ. Τόσκας, χαρακτηρίζοντας παρωχημένο τον ισχύοντα νόμο, καθώς απαγορεύει σε αστυνομικούς να υπηρετούν στην πόλη στην οποία διέμεναν έως την ενηλικίωσή τους αν αυτή είναι κάτω των 20.000 κατοίκων. Ο αναπληρωτής υπουργός είχε αναφέρει ακόμη, ότι με την αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας που ολοκληρώθηκε και με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στην κατανομή του υπηρετούντος προσωπικού, ενώ θα προκύψουν πολλά προβλήματα σε πολλές επαρχιακές πόλεις της χώρας, με μικρούς πληθυσμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ