ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ο Αβραμόπουλος θα πάει στην Προανακριτική για τη Novartis

Ούτε ο Αβραμόπουλος θα πάει στην Προανακριτική για τη Novartis
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το «όχι» και του Δημήτρη Αβραμόπουλου να προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση της Novartis προκειμένου να εκφέρει άποψη περί αρμοδιότητας, εισέπραξαν τα μέλη της. 

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος που έλαβε πρόσκληση να παραστεί στην Επιτροπή, αμφισβητεί τη νομιμότητά της και απαντά στο ζήτημα της αρμοδιότητας που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Επιτροπή σας είναι κατά το Σύνταγμα αποκλειστικά αρμόδια για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης, αρμοδιότητα η οποία, έχει ήδη κριθεί καταρχήν με την διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας στην Βουλή από την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ιδίως με την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής να ορίσει την Επιτροπή σας για την Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης (Καν. 156§1)», αναφέρει.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δηλώνει στη διάθεση της Επιτροπής, εφόσον εξασφαλιστεί η νόμιμη σύνθεση της, με την παρουσία όλων των μελών της και τήρηση των κανόνων Δικονομίας, με κλήση όλων των μαρτύρων να καταθέσουν επωνύμως.

«Θα προσέλθω και θα καταθέσω το σύνολο των εις χείρας μου συντριπτικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτελούν πλήρη και καταλυτική απάντηση σε όλα τα τεθέντα προς διερεύνηση ζητήματα», αναφέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ