ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: «Στη διάθεσή σας για φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου»

Γεωργιάδης: «Στη διάθεσή σας για φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου»
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ευτελισμό του Κοινοβουλίου και του Συντάγματος καταγγέλλει ο Άδωνις Γεωργιάδης που αρνείται κι εκείνος με τη σειρά του να προσέλθει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis να εκφράσει γνώμη επί της αρμοδιότητας. 

«Στην γελοιότητα που σας παρέσυρε ο κύριος Τσίπρας, εγώ δεν πρόκειται να συμμετάσχω», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης και με εμφανώς ειρωνική διάθεση απέναντι στον Θοδωρή Δρίτσα δηλώνει πως είναι στη διάθεσή του για μια φιλολογική συζήτηση εκτός Κοινοβουλίου.

«Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να με ελέγξετε για την υπόθεση NOVARTlS, έτσι ώστε να αποκαλύψω την σκευωρία και τους σκευωρούς, πολύ ευχαρίστως να καταθέσω στην Επιτροπή σας μετά φυσικά την εξέταση των μαρτύρων που με κατηγορούν».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ που εγκαλείται για το διάστημα που διατέλεσε υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει «παράλογο και καταφανώς αντισυνταγματικό» το αίτημά κλήσης του και προσθέτει: «Η Επιτροπή σας, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, έχει εισαγγελικές αρμοδιότητες και αυτό που μου ζητάτε είναι σα να με καλούσε ένας εισαγγελέας για να με ρωτήσει την γνώμη μου, εάν έχει αρμοδιότητα να με καλέσει ή όχι. Με συγχωρείτε κύριε Πρόεδρε, αλλά ένα παρόμοιο αίτημα θα προκαλούσε τον γέλωτα ακόμα και στον ταχυδρόμο που θα έφερνε την επιστολή. Σας παρακαλώ θερμά να μην εξευτελίζετε για πολιτικούς λόγους ούτε το Κοινοβούλιο ούτε το Σύνταγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ