ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μέλλον παρέπεμψε ο Δραγασάκης τη ρύθμιση για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Στο μέλλον παρέπεμψε ο Δραγασάκης τη ρύθμιση για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είπε πως στην παρούσα φάση λόγω των ανοιχτών stress tests για τις ελληνικές τράπεζες ο νομοθετικός δρόμος δεν προσφέρεται.

Στο πλαίσιο συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του Γιώργου Καρρά από τη ΔΗΣΥ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι ζητούνται από τις τράπεζες συγκεκριμένα προγράμματα προστασίας των καταναλωτών για την περίπτωση που εμφανιστεί στο και στο μέλλον ένα προϊόν δανεισμού σε άλλο νόμισμα.

Στόχος είναι, η δυνατότητα μετατροπής του δανείου ή η παροχή άλλων εγγυήσεων στην περίπτωση που αλλάξει η ισοτιμία, ώστε να διαμερίζεται το ρίσκο.

Μίλησε για 300-400.000 πολίτες με στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο που «παρασύρθηκαν και επωμίστηκαν κίνδυνο που δεν γνώρισαν», επιρρίπτοντας ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις για ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου.

Απαντώντας νωρίτερα σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Μπούρα διαβεβαίωσε ότι δεν θα κλείσει το μοναδικό υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Ζεφύρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ