ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενστάσεις και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιλογή Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ

Ενστάσεις και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιλογή Μαρίνου για τον ΕΦΚΑ
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Μπλόκο» στην επιλογή του Στάθη Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ έβαλε επί της ουσίας η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αναβάλλοντας για αύριο και μέχρι να συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία την ψηφοφορία για την έγκριση του διορισμού του. 

Η επιλογή Μαρίνου προκάλεσε αντιρρήσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι κ.κ. Χριστοδουλοπούλου, Βαρεμένος και Μπαλαούρας είπαν «ναι με ερωτηματικό», ενώ η Εύη Καρακώστα αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε πως η ψηφοφορία αναβάλλεται για αύριο επειδή απουσίαζε η κ. Καρακώστα.

Η ΝΔ μίλησε για «σκάνδαλο» και έθεσε θέμα ηθικής τάξης, αποκαλύπτοντας ότι ο κ. Μαρίνος ως τεχνικός σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ έδινε δουλειές με απευθείας αναθέσεις στον συνεταίρο του Γεώργιο Καρκαλή με τον όποιον διατηρούσαν μαζί εταιρεία.

Η τελευταία ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ έγινε –όπως είπαν- πριν από δύο ημέρες και συγκεκριμένα στις 26 Μαρτίου.

Ο Στάθης Μαρίνος απαντώντας στις αιτιάσεις αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι η ανάθεση εργασιών γινόταν στον κ. Καρκαλή με την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία.

Όπως έγινε ακόμη, γνωστό ο κ. Μαρίνος ο οποίος διατέλεσε σύμβουλος του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Θαλάσση, επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, είχε υποβάλλει μήνυση σε τρεις υπαλλήλους του Κοινοβουλίου για θέμα που αφορούσε στις κάμερες στο υπόγειο πάρκινγκ. Και οι τρεις υπάλληλοι δικαιώθηκαν στο δικαστήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ