ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για εξαίρεση από την κινητικότητα αποσπασμένων σε πολιτικά γραφεία

Τροπολογία για εξαίρεση από την κινητικότητα αποσπασμένων σε πολιτικά γραφεία
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τροπολογία που προβλέπει ότι αποσπασμένοι στα κομματικά και βουλευτικά γραφεία εξαιρούνται από τις προϋποθέσεις του νόμου για την κινητικότητα στο δημόσιο, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι οκτώ κυβερνητικοί βουλευτές με επικεφαλής τον Συμεών Μπαλλή, η τροπολογία αφορά αποσπασμένους υπαλλήλους σε γραφεία βουλευτών, στα γραφεία των κομμάτων της Βουλής, σε Ευρωβουλευτές και στο γραφείο του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ.

«Για την υποβοήθηση και εξυπηρέτηση του έργου των γραφείων των βουλευτών και κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και του γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 1878/1990 (Α΄ 33) και των άρθρων 2 και 3 του ν. 1895/1990 (Α΄ 116) η απόσπαση υπαλλήλων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και διάθεσή τους στα ανωτέρω γραφεία με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι ανωτέρω αποσπάσεις εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του ν. 4440/2016 (Α΄ 224)», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Την τροπολογία υπογράφουν οι κ.κ. Μπαλλής Συμεών, Γκιόλας Ιωάννης, Θελερίτη Μαρία, Πρατσόλης Αναστάσιος, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στέφος Ιωάννης, Συρμαλένιος Νικόλαος και Τζαμακλής Χαρίλαος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ