ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Η επιστροφή των δύο αξιωματικών είναι για τη ΝΔ απόλυτη εθνική προτεραιότητα

Σπυράκη: Η επιστροφή των δύο αξιωματικών είναι για τη ΝΔ απόλυτη εθνική προτεραιότητα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, στην εισήγηση της FIFA για Grexit στο ποδόσφαιρο, στις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και στην Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Η επιστροφή των δύο αξιωματικών μας είναι για τη Νέα Δημοκρατία απόλυτη εθνική προτεραιότητα. Ο πρωθυπουργός, που εμφανίστηκε ράθυμος στη Βουλή κι έκανε λόγο για “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο” οφείλει τώρα να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει η συμμετοχή της Πατρίδας μας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, ώστε να γυρίσουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί το συντομότερο δυνατό στις οικογένειές τους και την Πατρίδα», είπε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη, σημειώνοντας:

Εμείς εξ αρχής πορευθήκαμε με αυτό το γνώμονα. Ότι δηλαδή για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα η επιστροφή των δύο αξιωματικών στην Πατρίδα, στις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε όσες επαφές είχε εδώ με εκπροσώπους εταίρων και συμμάχων, αλλά και στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, από την οποία - όπως ξέρετε - καταγράφηκε στα συμπεράσματα η έντονη πίεση προς την Τουρκία για την επιστροφή των δύο αξιωματικών μας. Ούτε θεωρήσαμε ότι επρόκειτο για ένα “σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο” ούτε με ραθυμία ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε και ήρθε στη Βουλή για να μιλήσει γι’ αυτό το πάρα πολύ σημαντικό θέμα.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

«Εκδώσαμε ανακοίνωση χθες για την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικά για την υπόθεση της αναβάθμισης του γηπέδου του ΠΑΟΚ, την οποία ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έχω να πω τα εξής: Για τη Νέα Δημοκρατία η αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο. Να διασφαλιστεί, δηλαδή, ότι δεν θα υπάρχουν παράθυρα για προσφυγές, που θα καταστήσουν το γήπεδο του ΠΑΟΚ, κάτι σαν το γεφύρι της Άρτας, όπως έγινε με το γήπεδο της Α.Ε.Κ..

Εμείς, ως επόμενη κυβέρνηση, δεσμευόμαστε να γίνει το έργο με αποτελεσματικό τρόπο και στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Και για να προλάβω άλλες ερωτήσεις προφανώς και είμαστε υπέρ της ανέγερσης και του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Από εκεί και πέρα, συνολικό σχόλιο για τη χθεσινή παράσταση του κ. Τσίπρα έγινε από το Γραφείο Τύπου χθες βράδυ, στο οποίο σας παραπέμπω», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Εισήγηση της FIFA για Grexit στο ποδόσφαιρο

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου να αποκλειστεί από τις διεθνείς διοργανώσεις», είπε η κα Σπυράκη, σημειώνοντας:

Αυτό όμως που πρέπει να είναι σαφές είναι ότι όλη η ευθύνη γι’ αυτή την εξέλιξη βαραίνει την Κυβέρνηση. Τρία χρόνια τώρα δεν εμπόδισε κανένας την Κυβέρνηση να εξυγιάνει το χώρο του ποδοσφαίρου, κάτι το οποίο δεν έκανε. Επαναλαμβάνω ότι όλη η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση και ότι η Νέα Δημοκρατία, σε καμία περίπτωση, δεν θεωρεί ότι θα πρέπει η Εθνική Ομάδα και οι μεγάλες ομάδες να πληρώσουν μεμονωμένα περιστατικά.

Δηλώσεις Κατσίκη και την προβολή τους από τουρκικά Μ.Μ.Ε.

«Παρακαλώ πάρα πολύ να απευθυνθείτε στην κυβέρνηση. Το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στηρίζεται σε πρόσωπα τα οποία διατυπώνουν τέτοιες απόψεις, δεν απηχεί τίποτε άλλο, από τη συνολική ατμόσφαιρα που υπάρχει στις τάξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να απευθυνθείτε στην Κυβέρνηση, και όχι στην αντιπολίτευση. Από χθες με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τοποθετηθήκαμε για τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη», σχολίασε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

Συνταγματική Αναθεώρηση

«Ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με την κυρία Φώφη Γεννηματά, για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης. Για τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι του παρόντος. Οι αλλαγές στο Σύνταγμα απαιτούν ευρείες συναινέσεις, που δεν διαμορφώνονται με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για ευρεία αναθεώρηση του Συντάγματος πηγαίνει πολύ πέρα από τα σωστά σημεία που θίγει η κυρία Γεννηματά», είπε η κα Σπυράκη.

Για γενικούς γραμματείς στα υπουργεία

Επιπλέον, αναφερόμενη στους γενικούς γραμματείς στα υπουργεία, σημείωσε:

Η Νέα Δημοκρατία έχει σαφώς προειδοποιήσει ότι δεν αναγνωρίζει τις τοποθετήσεις των Γενικών Γραμματέων, με τα κομματικά κριτήρια τα οποία θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια σαφής πολιτική τοποθέτηση. Και όταν η Νέα Δημοκρατία γίνει Κυβέρνηση, η θέση μας θα γίνει και πράξη.

Για την επιλογή του Στάθη Μαρίνου στη θέση του διοικητή του ΕΦΚΑ

«Επίσης, θα ήθελα σήμερα, να σας διηγηθώ μια ιστορία “αξιοκρατίας, αποκομματικοποίησης”, η οποία πιστοποιεί παράλληλα το περιβόητο “αριστερό ηθικό πλεονέκτημα”. Ο κ. Ευστάθιος Μαρίνος είναι ειδικός στην πληροφορική και μέχρι προχθές - και όταν λέω μέχρι προχθές, κυριολεκτώ - μέχρι προχθές, συνεταιριζόταν με πρόσωπο που έπαιρνε δουλειές με απευθείας ανάθεση από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης. Είναι η Η.ΔΙ.Κ.Α. Ο ίδιος ήταν σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Με άλλα λόγια συμβούλευε την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν να παίρνει ο συνεταίρος του δουλειές με απευθείας αναθέσεις. Η κυβέρνηση, μετά απ’ αυτό, αποφάσισε να επιβραβεύσει τον κ. Μαρίνο γι’ αυτές τις ωραιότατες μεθόδους του και τον προτείνει να διοικήσει τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα, το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας, τον ΕΦΚΑ.

Να διαχειριστεί, δηλαδή, τα χρήματα 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων ασφαλισμένων. Προκειμένου ο κ. Μαρίνος να κρατήσει τα προσχήματα μεταβίβασε στο συνέταιρό του, στον οποίο έδινε δουλειές η Η.ΔΙ.Κ.Α., τις μετοχές του. Για τη Νέα Δημοκρατία, αυτή η τοποθέτηση που κρίνεται σήμερα και είναι απαράδεκτη, καθώς εγείρεται ένα μείζον ηθικό ζήτημα. Σήμερα αποκαλύπτουμε και κάτι άλλο: ότι ο ίδιος ο κ. Μαρίνος έχει ενταχθεί σε έργο της Η.ΔΙ.Κ.Α. μετά τα Χριστούγεννα του 2017, ενώ ήταν σύμβουλος εν ενεργεία της Η.ΔΙ.Κ.Α. για να λάβει αμοιβές που φθάνουν τις 45.000 €. Τα σχετικά στοιχεία είναι εδώ, είναι στη διάθεσή σας και προέρχονται από τη Διαύγεια.

Θα σας παρακαλούσα πολύ να ρίξετε μια ματιά στα κείμενα τα οποία έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα οποία σας παραπέμπω και από τα οποία θα δείτε ότι υπάρχει υποέργο του οποίου η αμοιβή καταλήγει απευθείας, κατ’ ευθείαν χωρίς άλλο στον κ. Μαρίνο.

Είναι υποψήφιος για τη θέση αυτή», είπε ακόμη η κα Σπυράκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ