ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα πάρει τα «κλειδιά» της χώρας μετά τον Αύγουστο

Φλαμπουράρης: Η κυβέρνηση θα πάρει τα «κλειδιά» της χώρας μετά τον Αύγουστο
MOTIONTEAM/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Θα χαλαρώσουν οι δεσμεύσεις, δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμένουν αλλά τα 'κλειδιά' της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησης». Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης αναφορικά με την επόμενη μέρα μετά τον Αύγουστο.

«Δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογραμμίζει: «Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».

Ως ο υπουργός που πήρε πάνω του τη «μάχη» με την καθημερινότητα, ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει «πολύ ικανοποιημένος» γιατί «η 'καθημερινότητα' κερδίζει το στοίχημα της στήριξης του πολίτη απέναντι στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Δημοσίου κερδίζοντας καθημερινά και την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών».

Επίσης, περιγράφει τα «πρέπει» της νέας αναπτυξιακής φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα ενώ ζητά «να τελειώνουμε με αυτήν την παραδοσιακή "ανταγωνιστικότητα" βορείων και νοτίων, που μόνο αρνητικά λειτουργεί και, βεβαίως, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη του αύριο».

Σε ερώτημα για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, ο Αλ. Φλαμπουράρης περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για οτιδήποτε, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για τα σκάνδαλα, ο έμπειρος πολιτικός λέει πως «η όποια τέτοια επιβεβαίωση θα με στενοχωρήσει πολύ. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να αντιστρατευτώ και τη λογική: αδίκημα χωρίς δράστη δεν υπάρχει».

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τέλος, στις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονά μας, περιγράφει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως «μαχητική αλλά και συνετή». Και συμπληρώνει: «Ελπίζω, η πΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που της δίδεται για να προχωρήσει ως χώρα. Είναι νομίζω στο χέρι της πλέον».

Ενώ για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας συμπεραίνει, μετά την πρόσφατη ευρωτουρκική Σύνοδο, ότι «ενώ βγήκαμε κερδισμένοι στη Βάρνα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για μια δίκαιη και ασφαλή διευθέτηση των σχέσεων μας με τη γείτονα και φίλη χώρα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ