ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Μπαίνουν κανόνες στην τιμολόγηση διαφημίσεων

Ν.Παππάς: Μπαίνουν κανόνες στην τιμολόγηση διαφημίσεων

Ως ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου χαρακτήρισε ο Νίκος Παππάς την τροπολογία για την τιμολόγηση των διαφημίσεων, που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής. 

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επεσήμανε ότι μπαίνουν κανόνες στη λειτουργία της διαφημιστικής αγοράς στον χώρο των ΜΜΕ. «Με την τροπολογία αυτή, κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα ώστε να εμπεδωθούν κανόνες διαφάνειας. Η κατάσταση, η οποία παραλάβαμε, ήταν παράγωγο μιας ηθελημένης αδιαφορίας. Είχαμε φαινόμενα, που διαφημιστικές εταιρείες διεκδικούσαν να πληρωθούν από τηλεοπτικούς σταθμούς κι όχι από τους διαφημιζόμενους κάτι που συνεπάγετο συμπίεση των οικονομικών των τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε σε παρέμβασή του.

Ο κ. Παππάς σημείωσε ακόμη, πως η κυβέρνηση έκανε μια μεγάλη προσπάθεια για την ρύθμιση στον χώρο των ΜΜΕ, καθώς –όπως είπε- όταν ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση το 2015 το τηλεοπτικό τοπίο ήταν όχι απλώς αρρύθμιστο, αλλά ήταν ένα τοπίο το οποίο είχε ιδιωτικά κανάλια χωρίς άδεια και έναν ανύπαρκτο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα, ενώ ο χώρος της τηλεοπτικής διαφήμισης ήταν γεμάτος γκρίζες ζώνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ