ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Βέττας: Η χώρα απάντησε με «μαγκιά» στους Τούρκους

Δ. Βέττας: Η χώρα απάντησε με «μαγκιά» στους Τούρκους
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου ρίχνει τους τόνους, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό στη Ρω ως εκ του ασφαλούς προκλητικότητα της Τουρκίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Φθιώτιδα Δημήτρης Βέττας, υπεραμύνθηκε του τρόπου αντίδρασης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χώρα απάντησε με ''μαγκιά'' στους Τούρκους».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σκάι, ο κ. Βέττας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η χώρα απάντησε με ''μαγκιά'' στους Τούρκους. Διαχειριστήκαμε το περιστατικό με επιτυχία. Τα προειδοποιητικά πυρά ήταν για να μην υπάρξει παραβίαση του εναέριου χώρου. Κάναμε αυτό που πρέπει. Δεν μπορούμε ούτε να μην απαντάμε, ούτε να μην αντιδρούμε, ούτε να υποχωρούμε. Είναι ένα γεγονός που τελείωσε. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε και έχετε κολλήσει στην επίσημη ενημέρωση».

«Οι σφαίρες πέσαν για να δουν οι Τούρκοι τι θα πάθουν αν παραβιάσουν τα σύνορα και σε όσους δεν αρέσει… ξύδι. Αρέσει στον ελληνικό λαό. Είναι πατριωτικό», συνέχισε ο ίδιος.

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ερασιτεχνισμό, επισημαίνοντας ότι μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Παράλληλα, τόσο η ίδια, όσο και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος, που ήταν παρόντες στην εκπομπή, αναρωτήθηκαν αν είναι σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες η εκτόξευση πυρών, ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου.

Αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο και απαντώντας στο σχόλιο του κ. Γρηγοράκου, ο οποίος χαρακτήρισε τσίρκο την εμφάνισή του ντυμένο στα χακί, ο κ. Βέττας σχολίασε πως «υπουργός Άμυνας είναι, στην παραμεθόριο πάει, στολή παραλλαγής φοράει, δεν είναι μπαλαρίνα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ