ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη δικαιώθηκε σήμερα, μετά από 32 ημέρες

Κωνσταντοπούλου: Ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη δικαιώθηκε σήμερα, μετά από 32 ημέρες
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΥΓΓΟΣ

«Ο αγώνας του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη δικαιώθηκε σήμερα, μετά από 32 ημέρες», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Το Υπουργείο δέχθηκε τελικά να δοθούν άδειες στον Βασίλη Δημάκη για να παρακολουθήσει τη Σχολή του. Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε επίσημα στον ίδιο τον Βασίλη από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Δουλάμη που τον επισκέφθηκε. Ο Βασίλης σταματά την απεργία δίψας και μεταφέρεται σε κανονικό Νοσοκομείο. Διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια, με όπλο τη ζωή του και το δίκιο του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση και στην εξέλιξη. Στην ζωή όχι ως βιολογική ύπαρξη, αλλά ως περιεχόμενο αξιών. Και το κέρδισε», σημειώνει η κα Κωνσταντοπούλου και καταλήγει:

Είμαι περήφανη που τον υπερασπίστηκα. Περήφανη για την εξαίρετη συνάδελφο δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, που τον υπερασπίζεται και τον εκπροσωπεί με ευσυνειδησία κι αυταπάρνηση όλο αυτό το διάστημα.

Περήφανη για τον άνθρωπο αυτόν, το Βασίλη, που στα 39 του χρόνια, κρατούμενος όλη σχεδόν την ενήλικη ζωή του, έδωσε μάθημα ζωής, συνέπειας κι αξιοπρέπειας σε όλους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ